heinose in race voor titel hulp van het jaar

Edith Stegeman uit Heino dingt mee naar de titel ‘Hulp van het Jaar’. De verkiezing is georganiseerd door de Nationale Hulpgids. Cliënten, collega’s en familie hebben hun favoriete hulp genomineerd op staging2.hulpvanhetjaar.nl.

De deelnemers zijn mensen die zich inzetten voor een ander door middel van (kinder)opvang, thuiszorg, schoonmaak, begeleiding of verzorging. Er zijn in totaal 77 genomineerden, verdeeld over alle provincies van het land.

Edith Stegeman uit Heino begeleidt mensen met een beperking op alle gebieden. Zij zorgt voor een goede coördinatie tussen betrokken instanties en zorgt zo voor korte lijnen. Dit doet zij in samenwerking met een team van zorgprofessionals.

Op de verkiezingswebsite vertelt de Heinose het volgende over haarzelf.: “Ik ben moeder van twee kids en gelukkig getrouwd. Ik heb van mijn hobby mijn werk mogen maken, werken met honden en mensen is al vanaf jong mijn passie. Na 20 jaar in de zorg te hebben gewerkt, zag ik dat er te lange lijnen, teveel versnippering en er te weinig cliënt centraal stond. Toen heb ik het besluit genomen om voor mezelf te beginnen. Nauw samenwerken met cliënten en gaan voor wat lukt, succeservaringen plus een dosis gezonde humor, wederzijds respect en vertrouwen, maken dat ik een superbaan heb!”

Uit de reacties die inmiddels op de site zijn gezet blijkt de enorme betrokkenheid van Edith bij haar cliënten. Zo is te lezen waarom de vader van een van haar cliënten haar heeft genomineerd. Hij schrijft: “Onze dochter Ditta is zwaar autistisch en verblijft op de instelling Overkempe in Olst. Edith was haar groepsleidster. Toen Edith wegging vroeg ze ons of ze contact mocht houden met Ditta. Dit is uitgegroeid tot een onmisbare verhouding. Zelfs zo dat als wij er niet meer zijn, Edith de zorg voor Ditta zal voortzetten. Wij worden oud en Edith neemt steeds meer taken van ons over, zoals zorgplangesprekken en dergelijke. Wij vinden het zeer bijzonder dat een groepsleidster weggaat bij de instelling en zich vervolgens voor altijd verbindt met iemand zoals onze dochter.”

Stemmen op Edith Stegeman kan via staging2.hulpvanhetjaar.nl/edith-stegeman-timmers/ Er kan gestemd worden tot 17 november. Naast de felbegeerde titel wint de beste hulp van 2014 een droomovernachting naar keuze. Bovendien worden er prijzen verloot onder de stemmers.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.