groen links houd de n35 groen

De bomenkap is een onderdeel van de aanpak van de N35 waar de provincie aan meebetaalt. Op vragen van GroenLinks-Statenlid Daphne Dertien heeft VVD-gedeputeerde Kok zich volgens de groenen weinig gevoelig getoond.

Daphne Dertien van GroenLinks: “Zonder bomen wordt de weg saai en dan loop je eerder het risico in slaap te vallen achter het stuur. Dat is gevaarlijk. Op sommige plekken staan ze wel dicht langs de weg en zou je moeten kijken of ze kunnen worden verplaatst. Soms kan een vangrail ervoor ook helpen.”

Woensdag dient GroenLinks een motie in die Gedeputeerde Kok oproept om in overleg te treden met de wegbeheerder om bomen zoveel mogelijk te ontzien of terug te plaatsen in de nabije omgeving. De motie is volgens partij nodig omdat de Boswet lang niet in alle gevallen herplanting of compensatie verplicht. De provinciale politiek moet een heldere uitspraak doen. Anders mag op veel plaatsen de bulldozer er overheen. Daphne Dertien: “Overijssel is een mooie, groene provincie. Dat wil je ook kunnen zien als je over de N35 rijdt. aalslag past hier niet; we zijn hier niet het wilde westen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.