gerretsen en lens een kwart eeuw samen

Het maakt niet uit om welke sport het gaat. Het staat buiten kijf dat een ingespeeld team betere resultaten boekt dan een groep die net een paar keer samen heeft getraind. Die lijn kun je met een gerust hart doortrekken naar de zakelijke wereld. Dat is in ieder geval het verhaal van Gé Satink van LENS accountants in Raalte en Erwin van Weeghel van Gerretsen Wijhe. “We hebben de laatste jaren veel één-tweetjes gemaakt”, trekken ze de sportmetafoor nog even door.

De warme band tussen LENS accountants en Gerretsen Wijhe dateert al van bijna dertig jaar geleden toen beide bedrijven nog in de kinderschoenen stonden. “We zijn eigenlijk samen gegroeid”, constateren ze met een glimlach. Gerretsen Wijhe staat in Noordoost-Nederland inmiddels bekend als totaalleverancier van hoogwaardige machines, installaties en diensten op het gebied van hout en kunststof. LENS accountants heeft zich ontwikkeld tot een indrukwekkende allround organisatie met vestigingen in Raalte, Deventer en Zwolle.

Los van de gebruikelijke werkzaamheden die passen bij een accountantskantoor heeft LENS accountants zich in de loop der jaren steeds meer de rol van bedrijfsadviseur aangemeten. Dat was koren op de molen van Gerretsen Wijhe die zichzelf voor enkele interessante vraagstukken gesteld zag.

Eén daarvan was de herstructurering van de onderneming in de huidige BV-structuur. Deze structuurwijziging was nodig in verband met de toetreding van Van Weeghel in het bedrijf. In 2003 is de overname van alle aandelen op advies en onder nauwkeurige begeleiding van LENS uitgevoerd. Enkele jaren later is één van de nieuwe initiatieven op het gebied van duurzaamheid, die Van Weeghel samen met Herwin Horstman heeft ontwikkeld, ondergebracht in een nieuwe besloten vennootschap, Estufa BV. Vanuit de bestaande structuur was deze voeging van de nieuwe BV fiscaal en juridisch eenvoudig te realiseren. Om redenen van risicospreiding en betere profilering van de activiteiten is Van Weeghel erg tevreden met deze oplossing.

Oprecht betrokken

Zeker de laatste vijf jaar heeft LENS accountants fors ingezet op bedrijfsadvies. Elke klant heeft een vast aanspreekpunt (relatiebeheerder) met wie het eerste contact plaatsvindt. “Het fijne van LENS is dat je aan alles merkt dat ze zelf ook ondernemer zijn”, stipt Van Weeghel een belangrijk punt aan. “Klopt”, vult Satink aan. “Het is bij ons niet anders dan bij onze klanten. Wij hebben ook te maken met dezelfde vraagstukken, zoals financieringen en personeelszaken.”

LENS accountants wil de klant graag helpen bij het uitzetten van een visie. “Dat betekent niet dat we vertellen met welke aannemer ze in zee moeten gaan of welke machine ze moeten kopen. Nee, je bent een klankbord en houdt de ondernemer een spiegel voor. We kijken over de schouder mee naar kansen, maar kunnen ons kritisch opstellen omdat we oprecht betrokken zijn. Met andere woorden: LENS accountants wil duidelijk meer zijn dan een leverancier van de cijfers.”

Uit het bovenstaande wordt duidelijk dat Gerretsen Wijhe bijzonder tevreden is over de samenwerking. Dat het maar een inspiratiebron moge zijn voor meerdere Sallandse bedrijven. LENS accountants heeft namelijk de perfecte omvang om zowel de starter als de MKB’ers tot 50 à 75 personeelsleden te bedienen. De persoonlijke betrokkenheid is bij iedereen even groot. “We kunnen helemaal ontzorgen, maar de klant kan er natuurlijk ook voor kiezen om veel zelf te doen en ons voornamelijk als sparringpartner te gebruiken.”

LENS accountants

staging2.lens-accountants.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.