gedichtenbundel tintelingen over leven

Het is al weer enkele jaren geleden dat er spontaan een gedicht in haar opborrelde. Sindsdien is het schrijven van spreuken en gedichten een nieuwe creatieve uitingsvorm van Klari Nanning, opgegroeid tussen Ommen en Dalfsen, thans wonend in Dedemsvaart. Ze liet enkele gedichten aan bekenden lezen. Ook werden er enkele geplaatst in bundels.

Haar gedichten gaan niet alleen over ingrijpende gebeurtenissen uit haar eigen leven. Ook situaties die ze tegenkomt in haar werk als intern begeleider en werkplekbegeleider op basisscholen in de gemeente Hardenberg en als trouwambtenaar voor de gemeente Ommen gaven inspiratie. “Sommige dingen raken je zo erg, dat je er aan blijft denken. Vooral ’s nachts borrelden woorden omhoog, die ik – in het donker- op een kladblok schreef, waardoor ik het voor dat moment los kon laten.”

Klari Nanning plaatste haar gedichten op zelfgemaakte foto’s, waardoor woord en beeld elkaar versterken. Door het enthousiasme van anderen realiseerde ze zich dat ze hiermee iets voor anderen kon betekenen. De gewone woorden en de positieve ondertoon die ze aan haar emoties over ook ‘zware’ thema’s gaf , maken de gedichten op sfeervolle foto’s toegankelijk voor een breed publiek. “Mensen gaven aan dat het leek dat ik het over hun gevoelens had”, zegt ze met nog steeds een verwonderde klank in haar stem.

Hartverwarmende reacties via social media maakten dat ze durfde in te gaan op de vraag te exposeren. “Heel spannend, ik liet daarmee echt iets van mezelf zien. De lovende reacties voelden als erkenning. Het is bijzonder dat je mensen op deze manier kunt raken, confronteren, troosten of laten glimlachen. De vraag kwam of ik niet een boek uit kon geven, zodat men de gedichten kon blijven lezen, de foto’s kon blijven bewonderen.”

Veel van die kladjes, in de stilte van de nacht geschreven, vormen de basis voor de bundel ‘Tintelingen over -leven’. Een bundel vol sfeervolle foto’s met woorden over leven, het leven dat gebroken en mooi tegelijk kan zijn, het leven dat blijvende tintelingen geeft.

De bundel is in te zien en te bestellen bij Juf Jet, Prinsenstraat 18 in Dalfsen, De Wilde Roos, Emslandweg 1D in Ommen, De Markthal, Markt 1 in Dedemsvaart en bij Boekhandel Heijink, Voorstraat 32 in Hardenberg en via de webshop staging2.heijink.mijnbestseller.nl/shop/

Voor meer informatie; staging2.kleurrijkinbeeld.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.