flink druk op open huis de belte

Leden van toneelvereniging Spots namen het wel en wee rondom de Belte op de hak, Carnavalsvereniging de Hekk’nsluuters hielden een gratis bingo Er werd gegymd, gesport, workshops gevolgd en nog veel meer .

Lydia Mossel, karatekampioen en lid van de Bas van de Goor Foundation gaf karateclinics aan de jeugd van de basisschool, later daagde ze een groep voetballers uit om karatetrappen uit te delen aan elkaar. Die voetballers lieten zich natuurlijk niet op de kop zitten.

Op het voetbalveld kon de jeugd diverse spelletjes doen, wat uiteindelijk met een volle stempelkaart een lekkere versnapering opleverde. De kaartclub, de dagbesteding, het dames- en herenkoor, de volleybal. Alle gebruikers deden mee.

En hoe ze in Nieuw Heeten reageren op de nieuwe Belte? “Waar een klein dorp groot in kan zijn,wat een prachtig complex.”

Om je heen zag je veel Nieuw Heetenaren die hun familie of kennissen trots lieten zien wat er in de MFA allemaal gerealiseerd is. Vele oud-Nieuw Heetenaren kwamen er een kijkje nemen, waardoor het ook een soort reünie werd.

Alle ruimtes konden bezichtigd worden. In de Beltebar is er een wand versierd met de spreuk: “Aj mekare helpt, hoef ie het niet allene te doen”, heel toepasselijk bij het tot stand komen van de Belte.

Foto’s van oud-Nieuw Heeten sieren de wand van de Huiskamer. De grote zaal wordt Timmermanszaal genoemd en is op te delen in twee aparte zalen.

In die zaal is ook een toneel voor optredens van Spots. Heel vernuftig is er een deel wat onder het toneel uit geschoven kan worden, en zodoende ook als extra bij een voorstelling gebruikt kan worden. De achterzaal wordt voor creatieve doeleinden gebruikt, zoals schilderen. Verder zijn er twee vergaderruimtes en natuurlijk niet te vergeten de sporthal.

Om 16.00 uur werd er in de hal een kunstwerk onthuld. De 27 gebruikersgroepen van de Belte kregen ieder één vlak dat zij naar eigen inzicht konden invullen, maar wat wel symbool staat voor hun groep. Het laatste stukje van het kunstwerk staat voor het bestuur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.