felle kritiek op zeearend harly

Zeearend Harly wordt doorgaans gebruikt als mascotte voor de thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles, maar er komt steeds meer kritiek op het gebruik van de vogel. Voor de IJsselderby van afgelopen weekend vloog het beest tegen het dak van de Adelaarshorst aan en dat is niet het eerste incident.

Valkenier Gerrit Zandvoort pronkt iedere thuiswedstrijd met Harly, al is dat geen eenvoudige opgave. Harly zit met een bandje vast aan de man en slaat daardoor driftig met zijn vleugels. Vlak voor de aftrap van een thuiswedstrijd mag Harly een paar rondjes vliegen, maar dat gaat ook soms mis. Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming vindt dat dieren niet voor vermaak moeten worden gebruikt. “Het gaat hier om een vol stadion met veel lawaai en dat zorgt voor een hoop stress bij het dier”, zegt Nagtegaal tegen Metro.

Volgens Zandvoort is er niets aan de hand. “Van stress is totaal geen sprake, hij is het gewend. Ja, als ik een rondje langs het veld loop zit Harly aan een riempje vast. Daar heeft hij de volgende dag normaal gesproken geen last van. Ik doe wel vaker shows met hem.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.