expositie in wijhe van de graaf uit elshof

Genoeg te doen, zou je zeggen, maar Joke wilde net als haar zus Frida ook nog leren schilderen, want ook dat talent zat in de familie. Haar neef Frans Klijn Velderman was n.l. een professioneel kunstenaar en ook een nicht schilderde. Joke’s handige vader hielp haar een stuk op weg door een schildersezel in elkaar te timmeren, maar de dure olieverf, tja,die moest Joke zelf maar bekostigen d.m.v. bijbaantjes .

Nadat Joke later uit huis ging en op de Elshof kwam te wonen, is de verf pas weer uit de kast gekomen, toen haar kinderen naar de basisschool gingen. Samen met haar zus Frida is ze schilderlessen gaan volgen in Broekland. Na een “pauze” van 15 jaar wilde ze toch weer het schilderen oppakken. Bij haar zus Frida, die ondertussen de kunstacademie had gedaan en bekend is geworden met haar koeienschilderijen, bekwaamde ze zich in de acryltechniek en daarnaast ging ze in Deventer de cursus fijnschilderen met olieverf volgen. Joke is niet meer van plan, om haar schildersspullen in de kast op te bergen, want haar schilderenthousiasme is nu zo groot, dat zij regelmatig aan het werk is aan haar keukentafel of bij een van haar mede- schilderende vriendinnen thuis. Niet alleen met schilderen oogst ze veel lof, maar ook met haar beeld “koekeloerende koe” ontving ze zelfs een 3de prijs.

In haar gezin telt ook weer de slogan: zo moeder – zo dochter, want Joke’s dochter Marisca , die in haar jonge jaren met haar moeder geregeld aan tafel zat te tekenen en te schilderen is uitgegroeid tot een succesvol tattoeëerder.

De schilderijen van Joke ( en haar kleinkinderen) zijn te bewonderen in de etalage van Langstraat 3.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.