eagles wint ijsselderby weer na sterk begin

Hoewel Booy meermaals benoemde dat de overrompelingstactiek van vorig seizoen maar één keer kon werken en Jans zeker wist dat PEC zich niet weer in de beginfase liet verrassen, leek schijn te bedriegen. In de zevende minuut van de wedstrijd bracht Jeffrey Rijsdijk de Adelaarshorst namelijk al in extase. De nummer tien plaatste een voorzet van Fernando Lewis beheerst achter Warner Hahn. Uitgerekend Lewis, die de afgelopen weken veel kritiek te verduren kreeg, kwam goed door aan de linkerkant en bracht Rijsdijk in staat te scoren. Diezelfde Lewis maakte zichzelf binnen een kwartier ineens onsterfelijk bij de achterban van Eagles door de 2-0 zelf binnen te schieten.

Eagles zat op rozen en de Adelaarshorst ontplofte van blijdschap. Amper vijf minuten later zette Stef Nijland alle Deventenaren weer met beide benen op de grond door de aansluitingstreffer vanaf dertig meter binnen te schieten. Even later schoot de lat Eagles te hulp na een kans voor wederom Nijland. Een tweede tegenvaller bleef Eagles bespaard, maar die kwam er even later alsnog. De uitstekend spelende Sander Duits moest het duel namelijk vroegtijdig staken vanwege een blessure. Booy was genoodzaakt zijn eerst wissel in te zetten en bracht Lars Lambooij.

Lambooij stond koud in het veld of hij kon al juichen. Nadat een hoekschop van Van der Linden door Kolder werd over gekopt via een Zwolle verdediger, ging de hoekschop die daarop volgde er wel in. Van der Linden bracht zijn kompaan Bart Vriends in stelling en hij kopte de 3-1 en zijn derde doelpunt van dit seizoen binnen. Scheidsrechter Gözübüyük floot daarna voor het laatst in de eerste helft en de teams zochten de kleedkamer op.

De tweede helft begon met minder opwinding dan de eerste helft. Beide teams probeerden wat af te tasten, maar zowel het doel van Cummins als van Hahn werd niet echt onder vuur genomen in de beginfase. Booy haalde doelpuntenmaker Lewis naar de kant en bracht met Reimerink nieuw elan in het elftal. Jop van der Linden probeerde met een schot vanaf dertig meter de score verder uit te breiden, terwijl Tomas Necid aan de andere kant de uitgelezen mogelijkheid kreeg om de aansluitingstreffer binnen te schieten.

Na de kans van Necid kreeg Zwolle nog een aantal goede mogelijkheden om terug te komen in de wedstrijd. De ploeg kwam steeds beter in haar spel, omdat Eagles achteruit ging lopen. Een kwartier voor tijd maakte de Zwolse spits wel de aansluitingstreffer en dat bleek een voorschot op een waar slotoffensief van Ron Jans en zijn mannen. Eagles kwam er niet meer aan te pas en zocht met lange ballen vooral Jules Reimerink en Marnix Kolder. De twee aanvallers konden echter geen passend vervolg vinden en verloren vaak het balbezit.

De slotfase was met een minimaal doelpuntenverschil hectisch, maar bovenal spannend. De supporters in de Adelaarshorst voorzagen Eagles van veel steun, maar bleven kampen met het gevoel van onzekerheid. Aan die onzekerheid maakte scheidsrechter Gözübüyük een eind door het eindsignaal te laten klinken. Eagles pakt met de overwinning op aartsrivaal PEC drie heel erg belangrijke punten en reist volgende week af naar Amsterdam voor de ontmoeting met Ajax. Zwolle gaat op zoek naar eerherstel tegen SC Heerenveen in eigen huis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.