eagles doet zichzelf te kort in amsterdam

Go Ahead Eagles heeft in Amsterdam met 3-1 verloren van Ajax. Na een oppermachtige beginfase van Ajax, begon Eagles goed mee te voetballen. Dat leverde de gelijkmaker van Lewis op, maar de gelijke stand kon niet worden vastgehouden door de Deventenaren.

Ajax liet er geen misverstand over bestaan in de openingsfase. De Amsterdammers schoten werkelijk uit de startblokken en dat leverde direct kansen op. Een treffer kon niet lang uitblijven voor de thuisclub en daar zorgde Anwar El Ghazi voor. Nadat Klaassen een levensgrote kans miste door over de bal te maaien, schoot El Ghazi wel raak uit de rebound van Miliks schot dat op de paal strandde.

Eagles leek te worden weggespeeld en het publiek wachtte op de 2-0. De Deventenaren waren geen schim van de ploeg die vorige week van PEC Zwolle won, maar kregen plotseling twee kopkansen. Die werden niet benut, omdat zowel Kolder als Lewis de bal naast het doel van Cillissen kopte. Ajax bleef aandringen op de 2-0 en speelde de verdediging voor Cummins keer op keer zoek. Na 25 minuten besloot Türüc vanaf dertig meter uit te halen en hij raakte zowaar de lat. Eagles leek ontwaakt uit de angstige coma en begon wat meer mee te voetballen.

Het resultaat daarvan was, geheel tegen de verhouding van de beginfase in, de gelijkmaker van Fernando Lewis. Een splijtende pass van Duits werd door de rappe aanvaller rustig in het doel van Ajax geschoven. Direct na het doelpunt moest Booy Wijnaldum wisselen vanwege een blessure, maar gezien het spel van de linksback leek dat geen aderlating voor de trainer. Wijnaldum werd namelijk keer op keer uitgespeeld door El Ghazi. Xandro Schenk kreeg de kans om het beter te doen.

Met een gelijke stand op het scorebord kwam Eagles meer en meer aan voetballen toe. Rijsdijk kreeg al snel de uitgelezen mogelijkheid om Eagles op voorsprong te schieten, maar schoot vanaf ongeveer tien meter naast. De tegenaanvallen van Ajax bleven levensgevaarlijk, omdat vooral El Ghazi het op zijn heupen had. Hij bediende zijn medespelers keer op keer, maar die konden niet profiteren.

Eagles begon in de tweede helft het meest dreigend, maar kreeg na tien minuten een tegentreffer om de oren. Milik liet zijn klasse als spits zien, door een voorzet van Van Rhijn knap binnen te tikken. Türüc besloot direct daarna weer van verre afstand uit te halen en zette met zijn schot Cillissen aan het werk.

Eagles pakte ondanks de tegentreffer de draad weer op en probeerde voetballend een doorgang in de verdediging van Ajax te creëren. Daar slaagde de ploeg niet in, omdat er met te weinig diepgang werd gespeeld. Met Türüc als hangende rechtsbuiten en Lewis die te defensief stond opgesteld, konden middenvelders Duits en Overgoor de ballen vaak niet kwijt.

Schalk

Booy besloot om in te grijpen en bracht met Alex Schalk een aanvallende impuls. Duits verliet het veld voor de aanvaller die na weken lang blessureleed zijn rentree maakte. Dat uitgerekend Schalk de 3-1 van Ajax inleidde met enorm dom bal verlies, maakte de wissel van Booy een mislukte actie. De aanvaller besloot voor de eigen zestien te gaan dribbelen, terwijl daar de ruimte niet voor was. Lasse Schöne pakte het cadeautje koelbloedig uit en leek de wedstrijd te beslissen.

Ajax speelde de wedstrijd rustig uit en kwam niet meer in de problemen. Eagles had, vooral gezien het tweede deel van de eerste helft, mogelijkheden op een beter resultaat. Aanstaande woensdag spelen Booy en zijn mannen in de Adelaarshorst de bekerwedstrijd tegen FC Twente.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.