eagles buigt pas voor twente na penaltys

I

De eerste helft was niet enerverend te noemen. FC Twente maakte de dienst uit in Deventer en zocht via de flanken naar het openingsdoelpunt. Na een kwartier waren al drie voorzetten voor het doel van Mickey van der Hart langs gevlogen, omdat Castaignos telkens niet werd bereikt. Eagles kon daar weinig tegenover zetten en kwam zelden van de eigen speelhelft af.

Kyle Ebecilio was in de eerste 45 minuten het dichtst bij een doelpunt. Zijn inzet werd echter van de lijn gehaald. Aan de andere kant werden Rijsdijk en Ten Den meermaals diep gestuurd om een kans te creëren, maar verder dan het zestienmetergebied kwam Go Ahead Eagles niet. Türüc, Overgoor en Lewis probeerden het van afstand, maar Sonny Stevens, die keepte in plaats van ex-Eagle Nick Marsman, kwam geen moment in de problemen.

In het vervolg van de eerste helft had Castaignos de 0-1 voor het inschieten. Hij kon de bal geen goede richting meegeven, waardoor Van der Hart opgelucht adem kon halen. In het restant van de eerste helft gebeurde tamelijk weinig en geen van beide ploegen was in staat een vloeiende aanval op te zetten. De ruststand was dan ook 0-0, ondanks het veldoverwicht van FC Twente.

Rode kaart

De tweede helft was amper tien minuten onderweg of Go Ahead Eagles moest al verder met tien man. Jesus Corona speelde drie spelers van Eagles uit alvorens Xandro Schenk hem op onreglementaire wijze onderuit gleed. Schenk ging voor de tweede keer op de bon bij scheidsrechter Liesveld en moest inrukken.

Na de rode kaart voor de rechtsback bracht Booy Wijnaldum voor Rijsdijk om het gemis op te vangen. Vanaf dat moment ontstond er een echte bekerwedstrijd in de Adelaarshorst. Het spel golfde werkelijk op en neer en beide ploegen kregen ineens kansen. Ziyech was als eerste gevaarlijk met een schot op de paal. Direct daarna kon geen speler van Eagles de voorzet van Nieuwpoort aantikken, waardoor de bal voor het Twentse doel langs rolde. Castaignos kon vervolgens alleen op Van der Hart af, maar hij raakte oog in oog met de keeper ook de paal.

Hoewel FC Twente daarna weer domineerde en Ziyech na een mooie actie voorlangs schoot, was Go Ahead Eagles verre weg van gevaarlijk. De ploeg van Booy bleef bij tijd en wijlen de aanval zoeken en de Tukkers hadden moeite om de snelle uitbraken te verdedigen. Twente was daarentegen met Bengtsson dichtbij de eerste treffer van het duel. De Zweed dook plots op voor Van der Hart, maar schoot de bal over het doel.

Verlenging

Na 90 minuten stond het, onder meer door een gemiste kans van Mokotjo in de slotseconde, nog steeds 0-0 en was de verlenging het onvermijdelijke gevolg. Het eerste gevaar van de thuisclub kwam van de voet van de hard werkende Fernando Lewis. Na een balonderschepping van Teije ten Den kon Lewis Stevens echter niet verrassen met een schot in de korte hoek. In het restant van de eerste vijftien minuten drong FC Twente echter aan en probeerden Ziyech en Engelaar met lage harde schoten iets te forceren, maar Eagles hield stand.

Met de beangstigende penaltyserie in het zicht trapte Go Ahead Eagles af voor de tweede helft van de verlenging. Voor Eagles, dat al 45 minuten met een man minder speelde, was het vooral zaak om stand te houden. De spelers gaven alles in de wedstrijd en dat leverde kramp op aan beide kanten. Uiteindelijk bleef Eagles op de been tegen de Twentenaren en konden de spelers zich opmaken voor een strafschoppenserie.

Voor de B-side miste Jop van der Linden direct de eerste strafschop. Mokhtar raakte vervolgens wel voor FC Twente en bracht Eagles direct op een achterstand. Overgoor, Ziyech, Duits, Kusk, Nieuwpoort, Schilder en Schalk raakten, waardoor Engelaar de winnende penalty binnen kon schieten. Dat deed de ervaren voetballer beheerst, waardoor FC Twente verder bekert. Eagles maakte het de Tukkers met een man minder erg lastig en kan met opgeheven hoofd het toernooi verlaten.

Aanstaande zondag komen de Deventenaren weer in actie. Dan is Heracles de tegenstander voor de competitie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.