drent gaat uit van eerste periodetitel

Drent kan nagenoeg over zijn gehele selectie beschikken, waardoor Rohda op volle oorlogssterkte aan de aftrap zal verschijnen. “Ik ben positief gestemd, al zijn dit wel bijzondere wedstrijden om te spelen, omdat er nog meer druk op komt te staan. Het is lang geleden dat ik over mijn voltallige selectie kan beschikken. Zelfs Boy (Boeloerditi red.) is er weer bij en op basis van hoe hij deze week getraind heeft kan hij zelfs in de basis starten, maar ik houd hem nog op de bank”, aldus de trainer. Drent laat keeper Max Hulsebos en middenvelder Jordy Bloo even buiten beschouwing, omdat die er vanaf het begin van het seizoen al niet bij zijn geweest.

Rohda ontmoet met het laag geklasseerde Arnhem een ploeg waar normaal gesproken van gewonnen moet worden volgens Drent. “We treffen met Arnhem een iets aanvallender ingesteld team en dat zijn we niet gewend. Daarentegen heb ik gezien en ook gehoord dat ze niet zo goed zijn in de omschakeling. Mijn spelers schakelen juist snel en zijn daarom wel goed in de omschakeling. Daar liggen voor ons dus enorme mogelijkheden. We zijn het aan onze stand verplicht om de Arnhemmers te verslaan.”

Verwachting

Voor aanvang van het seizoen opperde Drent al dat Rohda voor een periode zou gaan en binnen twee jaar wilde promoveren naar de Topklasse. Dat hij voor gek werd verklaard deerde hem niet. De oefenmeester is nu dan ook blij dat zijn team het waar maakt in de hoofdklasse. “Het is hartstikke leuk, maar ik had natuurlijk vooraf de selectie gezien en ingeschat dus ik had het wel verwacht. Natuurlijk heb je dan ook een beetje geluk nodig. Ik vind dat we tot nog toe alles waarmaken en daar moeten we onszelf zondag voor belonen met een periodetitel. Veel jongens hebben al jarenlang geen prijs meer gewonnen, daar moet maar eens verandering in komen.”

Publiek

Drent hoopt dan ook op een volgepakt Tijenraan zondag, al mag er volgens hem iedere week wel wat meer publiek op de wedstrijden van Rohda afkomen. “Het verbaast me werkelijk dat er zo weinig supporters zijn. Vorig jaar trainde ik een club uit de Tweede klasse en daar was meer publiek te bewonderen, omdat het leefde in het dorp. Mijn gedachte bij Rohda is dat we voor 800 tot 900 bezoekers spelen, dat hoort ook bij dit elftal en bij deze club. Ik heb het idee dat we in Raalte eerst de mensen voor ons moeten winnen en daar zijn we mee op de goede weg volgens mij.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.