derde plek op nck voor damesploeg tops

Ploegleider Ronald Tops uit Raalte is met zijn damesploeg derde te worden op het afsluitende Nederlands Club Kampioenschap (NCK). Het NCK is de traditionele afsluiting van het wielerwegseizoen. Een ploegentijdrit waarin leden van de club mee kunnen doen. Voor de dames is deze route dertig kilometer lang, voor de heren is het veertig.

De derde plaats is zeker voor het Ronald McDonald Huis Groningen damesteam een prestatie, waar andere ploegen nog beschikten over rensters die bij een prof/ continentale ploeg rijden, bestond de ploeg uit vier clubrensters.

De eerste voorbereidingen begonnen acht weken geleden. Een trainingsschema werd opgesteld en met de vijf dames werd hard getraind om er voor te zorgen dat we een goede ploegentijdrit neer kunnen zetten. Uiteindelijk bestaat de ploeg uit Trieneke Fokkens, Ivana Tiessens, Mareille Meijering, Susanne Pathuis en als reserve Daniellë Meijering.

De ambities, na het mooie resultaat van de ploegentijdrit op de afsluitdijk, waren hoog. Zo werd toch wel gedacht aan een podiumplek. Starttijd 10.59 en de gezichten waren positief gespannen. De eerste start kilometer was een beetje chaotisch, maar de formatie werd al snel gevonden en de ploeg gingen hard over de dijk richting Hornhuizen. In de verte was de ploeg voor ons al in zicht, een mooi doel om op te richten en uiteindelijk om ze in te halen. Het eerste deel van de race ging goed, daarna begon bij iedereen de vermoeidheid toe te slaan. Vanaf Zoutkamp werd er weer hard doorgetrokken voor de laatste 10 kilometer naar de finish. Met de complete ploeg zijn we over de finish gekomen. Daar hadden we de eerste tijd van dat moment. De dames van WV Noord Holland (1e) en Jan van Arckel (2e), reden uiteindelijk sneller dan ons.

In het 3e jaar van het bestaan van het damesteam Ronald McDonald huis Groningen een podiumplaats op het NCK is een mooie afsluiting van een geweldig seizoen. De doelen voor volgend jaar zullen voor de Raalter ploegleider weer een stapje hoger liggen. Waarin voor dames nu ook een eigen competitie wordt opgezet.

Tot op heden moesten de wielrensters bijna alle wedstrijden rijden tussen de wereldtop (Marianne Vos, Lisa Brennauer – huidige wereldkampioen tijdrijden en winnares van de Ronde van Overijssel). Om een vergelijking te maken is dat ROHDA Raalte en SV Raalte elk weekend tegen AJAX, PSV moeten voetballen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.