de laarman heeft nieuw bestuur

Landbouwmuseum De Laarman in Luttenberg heeft een nieuw bestuur. Sinds 1 oktober is Hans Kortste de voorzitter. Hennie Klein Koerkamp is penningmeester, Carla Tielbeke is secretaris en Joop Holtmaat, Ceriel Fikken en Harrie Alferink zijn algemeen bestuursleden. Anton Alferink en Jos Holtmaat schuiven als adviseur aan in het nieuwe bestuur.

Er is bewust gekozen voor een bestuurslid namens de familie Tielbeke. Voorzitter Hans Kortstee zegt het erg op prijs te stellen dat er een vertegenwoordiging van de familie Tielbeke (eigenaar van het pand waarin het museum is gevestigd) in het nieuwe bestuur plaats wil nemen.

Joop Holtmaat vult aan: “Het vorige bestuur maakte de ruimte vrij voor een nieuw bestuur, zodat het museum behouden blijft. Zoals bekend maakte afgelopen zomer dit bestuur bekend af te treden, na verschillen van inzicht over de toekomstplannen.”

Mede-oprichter Jan Tielbeke is blij dat dochter Carla Tielbeke namens de familie zitting neemt in dit bestuur. Duidelijk is dat van de familie Tielbeke, net als de ruim 100 enthousiaste vrijwilligers, het museum op de eerste plaats moet komen als het gaat om die toekomst.

“We hebben elkaar meer dan nodig,” aldus penningmeester Klein Koerkamp.

“Via werkgroepen, waarin in een aantal vrijwilligers zitten, heeft het bestuur gesproken. In de gesprekken wil het bestuur vooral horen wat deze vrijwilligers zouden willen zien in het museum,” vertelt Kortstee. “Ook de vrijwilligers keken even de kat uit de boom. Zij vragen zichzelf tevens af hoe het verder gaat met het museum. Ze moeten een goed gevoel krijgen bij het nieuwe bestuur. Daarnaast; door met elkaar om de tafel te gaan en te brainstormen kom je tot elkaar.” Alferink benadrukt: “Het zou heel jammer zijn als het hele museum weg gaat en de vrijwilligers met hart voor de zaak niks meer hebben.”

De ambities, die het oude bestuur had met het museum, zijn er nog steeds, maar zijn bijgesteld. Het bestuur doet nu even een stap naar achteren en kijkt wat er echt nodig is en wat haalbaar is. Daarbij wijkt het pas aangetreden bestuur duidelijk af van de uitbreidingsplannen.

“Die uitbreidingsplannen komen nog wel, maar zeker niet zo snel zoals het oude bestuur zou willen”, vertelt Klein Koerkamp. “Het bestuur wil eerst het museum behouden, zoals het nu is.”

“Nieuwe, recreatieve activiteiten bedenken en waardoor we genoeg bezoekers kunnen trekken. Ook wil dit bestuur met diverse partijen in het dorp aan tafel om elkaar te versterken als het aankomt op de voorzieningen op recreatiegebied. Denk aan het Klompenatelier, de camping, Elcerlyck en de reeds gevestigde horeca,” vindt Fikken.

De eerste actie staat gepland op zaterdag 8 november. “Dan is de jaarlijkse vrijwilligersdag in het museum. Daar nemen we ook afscheid van het oude bestuur en gaan we onze toekomstplannen toelichten. En dan is het prettig te vernemen dat sommige oud-bestuursleden weer als vrijwilliger aan de slag gaan voor het in stand houden van ons mooie museum,” besluit Fikken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.