das schmutzige oktoberfest dansen op tafel

Afgelopen zaterdag vond in Haarle ‘Das Schmutzige Oktberfest’ plaats. Dorpshuis Cultura was door stichting Dieksiepop omgetoverd tot een Duitse biertent. Het zou niet lang duren voordat de bezoekers op tafels stonden en de lampen als sloopkogels door de zaal slingerden.

Om zeven uur gingen de deuren open en druppelden de eerste gasten binnen. De toen nog relatief tamme bezoekers hadden zich voor het overgrote deel aan de dresscode gehouden die hoort bij een Duits bierfeest. Lederhosen en dirndls vulden de zaal evenals pullen bier en rosé bier. Kwart over acht was het tijd voor de hoofdact van de avond: Biergarten Boys.

Twee mannelijke Djs en (al doet de naam dat niet vermoeden) een vrouw die het bespelen van de luchtgitaar en het rondbrengen van bierworstjes en pretzels voor haar rekening nam. De boys trakteerden de zaal op de fijnste schlager-platen en Duitse hits met hier en daar een uitstapje naar een ander genre. Een nummertje van Rammstein en een Duitse versie van ‘I want to hold your hand’ van de Beatles waren prettige afwisselingen.

Rond elf uur stond geen biertafel meer op zijn plek, slingerden de lampen aan het plafond en was er door een aantal licht beschonken creatievelingen een heuze glijbaan gebouwd (voor filmmateriaal verwijzen we u graag naar het Facebook account van Dieksiepop). Rond dit tijdstip begonnen ook de eersten de strijd tegen het gerstenat te verliezen. Rond één uur was het feest afgelopen en dropen de laatste bezoekers af. De dames en heren die toen nog dorst hadden zochten hun heil bij Café de Droadnagel aan de overkant van de straat.

Verstaanbaar praten en recht lopen was er toen voor velen echter niet meer bij. Das Schmutzige Oktoberfest trok ongeveer 125 bezoekers en verliep zonder problemen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.