crt raalte start afdeling voor e bikes

en groep eigen leden had verzorgd. De CRT zelf op zijn beurt keek ook terug op een geslaagd experiment en besloot direct na afloop van deze eerste activiteit door te gaan met E-bike. De kans is zelfs aanwezig dat dit gaat leiden tot een heuse E-bike afdeling bij de vereniging.

Er was grote belangstelling voor de informatiedag op het Carmel Wielerpark Ramele. Eén van de organisatoren, Jan Viscaal daarover: “We willen kwaliteit leveren, en dat betekent dat iedereen aandacht moet krijgen. Daarom wilden we niet meer dan 16 deelnemers.”

Het werden er uiteindelijk 17, die veel informatie kregen, en ook flink konden oefenen. Jappe Zijlstra, die voor de Consumentenbond een E-biketest deed, opende de dag met een onafhankelijk verhaal over allerlei mogelijkheden. Huisarts Wim Veldhuis en fysiotherapeut Peter Schulkes gingen in op de medische en bewegingsaspecten. Henk Borkent nam de deelnemers mee naar buiten, om op een moeilijk parcours en op de openbare weg te oefenen.

Marcel Kruiper en Rudie Assink waren de gehele dag namens hun fietszaken paraat om technisch advies te geven. Ook konden de deelnemers verschillende modellen uitproberen. Tussendoor verzorgde Edwin Ophof van Vital Centre een heerlijke lunch. CRT-voorzitter Johan Kiekebosch reikte na afloop voor elke deelnemer een certificaat uit.

Bij de terugblik op de dag waren de deelnemers vol lof. “Ik heb geleerd hoe ik moet schakelen’, blikte een deelneemster terug. ‘Ik ga er nu zeker eentje kopen”, zei een andere. Er waren niet alleen lovende woorden en een gul applaus. Het idee werd geopperd binnen de CRT een E-bikeafdeling te starten. Henk Borkent: “De CRT wil dat graag ondersteunen, we gaan er echter vanuit dat de afdelingen zelf hun eigen activiteiten organiseren.”

Uit de reacties bleek al snel dat enkele deelnemers dat wel op zich willen nemen, waarna Henk Borkent toezegde dat de CRT dat vanaf de lente oppakt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.