cor van den berg is de nieuwe tweetkonte

Cor van den Berg is de nieuwe Sallandse Tweetkonte. De hele maand oktober staan zijn tweets centraal op onze website. De oud-wethouder van Olst-Wijhe licht zijn beweegreden om actief te worden op social media kort toe. “Ik ben begonnen met Twitteren, Facebook en LinkedIn om het (toen nog) politieke netwerk uit te breiden en vooral om signalen uit de samenleving snel door te krijgen.”

Van den Berg: “Sociale media hebben informatie soms dagen eerder dan andere media. Doorsturen van leuke activiteiten door vrijwilligers georganiseerd, interessante informatie over zorg voor mensen met een beperking, duurzaamheid en de agrarische sector (het bloed kruipt……) en vacatures, vind ik de moeite waard.”

Wat voor tweets we van Cor kunnen verwachten? Cor twittert zelf en retweet andermans tweets. Vaak gaat het over zorggerelateerde zaken en met grote veranderingen in de zorg voor de boeg en debatten daarover in Den Haag, zijn we benieuwd naar zijn kijkje in de keuken.

Juryrapport Tweetkonte september

In augustus hadden we in @CorinneBeumer een tweetkonte die voor het slapengaan doodleuk nog een twittertje of tien het internet op joeg om veel van haar volgers ‘trusten’ te wensen. In september doet haar opvolger @MaxvanOlst er zowat de hele maand over om ook zo ver komen. Op vrijdagavond 26 september tellen we de eigen tweets van Max: het zijn er precies twee handen vol. Da’s niet veel voor iemand die zich profileert met ‘Salland Centraal’, als schrijver dus. Negen van die tweets gaan over voetbal, zes daarvan weer over zijn eigen VV Heino BeeOne. Van de retweets van Max kan hetzelfde gezegd worden als over zijn eigen werk: het zijn er niet veel, en ze gaan over voetbal.

Max schijnt een voetbaltalentje te zijn. Hij speelt in BeeOne, dus moet ‘ie een jaartje of 16 zijn. Kennelijk schuurt hij nog niet aan tegen Heino One, anders was hij wel één van de winnaars geweest van het Raalter sportgala, waar Heino’s hoofdmacht tot sportploeg van het jaar werd uitgeroepen. Max doet het echter wel goed met zijn BeeOne. Na drie zeges gaat het 27 september echter mis, blijkt uit de elfde septembertweet van Max. ‘Vlaggenschip van de Heino B-jeugd verloor vandaag z’n eerste wedstrijd in de competitie in een rechtstreeks duel om de 1e plaats. (1-0) #ZAC’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.