collin nijenhuis wint jeugdschaaktoernooi

Op zaterdagmiddag, 27 september, was de Varkensmarkt het domein van de Raalter schakers. Alle jaren was de schaakvereniging steeds vertegenwoordigd als onderdeel van Raalte Street Live. Toen nog zonder jeugdschakers. De tijden zijn veranderd; de Raalter jeugd is van schaken gaan houden en het centrum van Raalte is op deze zaterdag niet meer gevuld met toneel, muziek en dans.

Tien jonge schakers hebben in de openlucht, onder een blauwe hemel, in een toernooi gestreden om de Jeugd-Herfst-Cup van de Schaakclub Raalte. De leeftijden van de deelnemers liepen uiteen van 6 tot 13 jaar, waarbij de jongsten absoluut niet onder hoefden te doen voor ouderen .Je hoeft fysiek niet groot of sterk te zijn om goed te kunnen schaken. Dat is van ondergeschikt belang. Concentratie, geduld en inzicht zijn begrippen waar het om draait. Er werd geschaakt van 13.00u tot 15.30u. Toen de kruitdampen waren opgetrokken kon de eindstand worden opgemaakt.

Puck Jansman uit Mariënheem, die pas vijf schaaklessen heeft gehad, wist zowaar twee partijen te winnen. Ook opvallend was dat de zeven-jarige Renske Willemsen als enige een remise wist af te snoepen van de uiteindelijke winnaar.

Om uit te maken wie de cup mee naar huis mocht nemen, moest door Collin Nijenhuis en de zesjarige Mirthe Willemsen nog een beslissingswedstrijd gespeeld worden, die door Collin werd gewonnen. Na Collin en en Mirthe eindigden Remi Zijlstra en Miko Jeurissen gezamenlijk op de derde plaats.

Volgend jaar zal de schaakjeugd zeker weer aanwezig zijn op de laatste zaterdag in september. En wie weet, is Raalte Street Live dan opnieuw tot leven gewekt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.