bv natuurlijk gezond isoleren

Bij de BV Natuurlijk kwam de vraag binnen van iemand die zijn zolder wil isoleren. Want daar moet een slaapkamer komen. En de wens was die isolatie met natuurlijke producten uit te voeren. Een vraag voor Herman Harms, die bouw en verbouw van begin tot eind begeleidt en veel kennis heeft van duurzaam bouwen.

Harms: “Een gezonde leefomgeving is van groot belang. De keuze van isolatiemateriaal daarom ook. Dat voorkomt hinderlijke irritaties van huid,

ogen of luchtwegen en zorgt niet voor de uitstoot van schadelijke stoffen.

Er zijn goede alternatieven voor bijvoorbeeld glaswol of steenwol. Zoals houtvezel isolatie. Dat bestaat vooral uit vermalen houtvezels met als bindmiddel een kleine hoeveelheid kunststof- of op mais gebaseerde smeltvezels. Het heeft een hoog warmte-accumulerend en vochtregulerend vermogen. Het is damp-open, wind- en waterdicht.

Je kunt ook kiezen voor hennepisolatie. Dat is gemaakt van de hennepplant, waarbij de duurzaamheid al begint bij de verbouw. Je hebt geen bestrijdingsmiddelen nodig en ze nemen veel CO2 op. Het is een van de meest duurzame groene isolatiematerialen.

Schapenwol is ook een mooi product. En je hoeft er niets aan toe te voegen voor

vezelbinding, schimmelwering of om het brandwerend te maken. De oorspronkelijke isolatiewaarde blijft gehandhaafd. Schapenwol is ook

luchtzuiverend. De aanschafprijs is wel wat hoger.

Metisse is gemaakt van gerecyclede kleding, zonder gebruik te maken van nieuwe grondstoffen. Daarnaast werken arbeidsachtergestelden aan de inzameling, sortering en productie. Metisse is erg geluidwerend, en dat is een groot voordeel voor een slaapkamer.

Last but not least is er vlaswol. Dat is een restproduct van het maken van linnen. Het is dampdoorlatend, heeft een goede brandwerendheid en is goedkoop in aanschaf. “

Herman Harms kan je precies vertellen welk product in jouw situatie het best past.

De BV Natuurlijk houdt iedere dinsdagavond spreekuur. Daarvoor moet je je van te voren aanmelden. Dat kan via de website bvnatuurlijk.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.