broekland subtopper na zege op gazelle

Broekland heeft zondagmiddag met 3-1 gewonnen van De Gazelle. Op Sportpark ’t Horsthuis kwam de ploeg al snel op een 2-0 voorsprong, waarna de zege geen moment meer in gevaar kwam. Door deze overwinning staat Broekland maar één punt achter op ABS, de nummer twee van de Vierde Klasse H.

De eerste treffer van de middag kwam op naam van Ruben Simons. Op aangeven van uitblinker Pim Oerlemans schoot hij de 1-0 achter Gazelle-goalie Sebastiaan Kiezebrink. Amper vijf minuten later was het opnieuw raak. Aron Schiphorst raakte in eerste instantie de paal, maar wist de rebound wel te benutten. Ook bij deze treffer was het voorbereidende werk van Pim Oerlemans, die zelf ook twee goede kansen kreeg. Hij stuitte echter op Kiezebrink en raakte in een latere poging de onderkant van de lat.

Na rust speelde De Gazelle wat aanvallender, waardoor Broekland uit de counter gevaarlijk werd. Aron Schiphorst profiteerde van de ruimte en maakte op aangeven van Stef Beltman zijn tweede van de middag. Een kwartier voor tijd deed de Gazelle wat terug. Uit een hoekschop was het Sven Raats die de 3-1 binnenkopte, maar spannend werd het niet meer.

“Ik ben zeer tevreden, het was een verdiende overwinning,” aldus Broekland-trainer Arnoud Rouwenhorst na afloop. Hij kan terugkijken op een uitstekend begin van het seizoen, maar blijft realistisch. “Onze doelstelling is om dit jaar wat stabieler te worden. We willen in de middenmoot voetballen en streven ernaar om te eindigen rond plek zeven.”

Volgende week is er geen competitievoetbal. Op 26 oktober komt Broekland weer in actie, dan speelt de ploeg uit tegen Dalfsen.

Stand 4H:

1. Witkampers 6 – 18

2. ABS 6 – 11

3. Zwolle 6 – 11

4. Holten 6 – 10

5. Broekland 6 – 10

6. RDC 6 – 10

7. Haarle 6 – 9

8. Gazelle 6 – 7

9. Dalfsen 6 – 7

10. Kon. UD 6 – 6

11. Ulu Spor 6 – 6

12. Diepenveen 6 – 5

13. OVC 6 – 4

14. IJsselstreek 6 – 4

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.