booy wil drukke week goed afsluiten

Daags na de bekerwedstrijd heeft Go Ahead Eagles een uitgebreid herstelprogramma afgewerkt om iedereen weer op tijd fit te krijgen voor zondag, alvorens Booy zijn mannen een dag vrij gaf. “Donderdag heeft de training volledig in het teken van herstellen gestaan en vandaag (vrijdag red.) heb ik de jongens een rustdag gegeven. Gezien de omvang, het 120 minuten spelen en een lange tijd met tien man staan, van de wedstrijd tegen FC Twente acht ik dat verstandig. Rusten is soms ook trainen”, aldus de trainer.

Ondanks het verlies tegen Ajax en FC Twente kijkt Booy met vertrouwen vooruit. “Qua veldspel, karakter en de geleverde arbeid kunnen we alleen maar trots zijn. Ons moraal is dan ook zeker niet geknakt, want we weten dat als we de arbeid blijven leveren we veel punten gaan pakken. We spelen zondag niet tegen FC Twente, niet tegen Ajax, maar moeten dezelfde arbeid leveren om voetballend het verschil te kunnen maken.”

Wanneer Go Ahead Eagles wint, slaat het een gat van elf punten met de nummer laatst van de Eredivisie en dat is waar Booy op aan wil. “We moeten sowieso voor de volle winst gaan, want dan zetten we ze nog verder weg. Het belang van dit duel is dan ook bij iedereen bekend. We moeten vooruit kijken en ik wil tijdens de winterstop beschikken over ongeveer twintig punten, daar moet je deze wedstrijd voor winnen. Als we dan drie punten bij kunnen schrijven, is het mogelijk om stiekem naar boven te kijken, dat is wat ik wil.”

Ten op zichte van de bekerwedstrijd zullen er drie wijzigingen in de basiself worden aangebracht. Wijnaldum speelt weer voor Schenk, Kolder staat als vanouds in de spits en Cummins vervangt Van der Hart vanzelfsprekend in het doel. De vorm van de dag en de details zullen het duel gaan bepalen, maar het team van Booy is vol vertrouwen. Dat wil de trainer op een goede manier gebruiken om de week met goede wedstrijden, maar nog zonder resultaten goed af te sluiten.

Het duel in de Adelaarshorst begint zondagmiddag om 14.30 en is live te volgen via Twitter (@Deventercentr).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.