booy niet alleen op emotie spelen

Booy benadrukt de overschatting omdat Zwolle goed draait. Gezien de ranglijst is Zwolle, dat derde staat, de grote favoriet voor aankomende zondag, al is daar met een derby moeilijk van te spreken. Booy kan in de derby niet beschikken over zijn voltallige selectie. “Nick de Bondt en Alex Schalk zitten in de laatste fase van het herstel, maar zijn nog niet wedstrijdfit voor aanstaande zondag”, liet Booy weten op de wekelijkse persconferentie. Ook vertelde hij dat Lesly de Sa nog afwezig is.

De blessure van De Sa begint een ware soap te worden. Twee weken geleden vertelde Booy dat hij bij Ajax zou revalideren omdat hij immers van Ajax is. Nu blijkt dat hij niet bij Ajax revalideert, maar bij een externe kliniek, een privé kliniek. De Sa draait dan ook zelf op voor de kosten. Voor Booy is het moeilijk te bepalen wanneer hij er weer bij kan zijn. “De desbetreffende kliniek wil Lesly nog zo’n vier tot zes weken laten revalideren, maar zowel Ajax als Go Ahead Eagles vindt dat een te lange periode. Beide clubs en Lesly zelf willen dat hij eerder mag vertrekken”, vertelt Booy stellig.

Jop van der Linden kan naar alle waarschijnlijkheid spelen legt Booy uit. “We hebben hem uit voorzorg aan de kant gelaten bij de training, maar ik ga er vanuit dat hij kan spelen. Hij heeft wat last van zijn bilspier en we zoeken de risico’s niet op.”

Wat tactiek betreft wilde Booy geen uitspraken doen, al houdt hij wel rekening met een fel begin van de Zwollenaren. “We werden in Utrecht verrast door het felle druk zetten dat Utrecht deed. In Zwolle zullen ze die beelden hebben bekeken en misschien komen ze wel met dezelfde verrassing op de proppen. Ik ben echter alleen maar met onszelf bezig en Zwolle moet maar uitzoeken hoe ze het spel gaan spelen. Ik weet dat deze wedstrijd een speciaal tintje heeft, maar we moeten goed omgaan met de lading van de wedstrijd. We zullen ook met ons ‘koppie’ moeten voetballen en niet alleen maar op basis van emotie”, aldus Foeke Booy.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.