aver heino komt met biologisch thuisconcept

Henk Aa is al weer twee jaar eigenaar van de voormalige proefboerderij. Na een relatief rustige opstart breidt hij – tegelijk met het wegvallen van de melkquota – flink uit. Henk Aa: “We hebben nu een veestapel van 170 koeien, inclusief jongvee. Vanaf januari worden er in drie maanden tijd zestig kalveren geboren.” Drukte dus. Maar ook goed gepland. Want op 1 april volgend jaar vervalt het melkquotum. Dat is een Europese regel die bepaalt hoeveel melk een boer mag leveren. Wie daar overheen ging, kreeg een boete. “Dat geldt niet meer per 1 april 2015. Dus breiden we uit. Én zoek ik personeel. Al vanaf 1 januari. Het liefst een boerenzoon of -dochter die bijvoorbeeld thuis in de maatschap zit, maar er nog wel twintig uur bij kan hebben. Als hij technisch is, komt dat goed uit!”

Biowinkel

Nu Aver Heino van proefboerderij naar biologische boerderij is getransformeerd, komt Aa met een eigen biologisch thuismerk, uiteraard onder de naam Aver Heino. “Een eigen concept dat past in biologisch denken. We willen mensen rechtstreeks in contact brengen met de bioboer. We maken transparant wat we doen. Alles in het kader van weten wat je eet en waar het vandaan komt!”

We starten in april met een biowinkel waar we producten van eigen boerderij gaan verkopen. Denk daarbij aan biologisch vlees maar ook rauwe melk en kefirproducten. De winkel is beperkt open. Maar je kunt ook producten bestellen via internet.” Voor die winkel is ook personeel nodig. “Een flexibele kracht die in de verkoop kan werken maar ook hand- en spandiensten verricht op de boerderij. Kennis van het biologisch concept is een voorwaarde. Sterker nog, we willen iemand die de biologische leefstijl ook zelf uitdraagt en beleeft!”

Wie interesse heeft in een van beide banen kan contact zoeken met Rob Overesch via r.overesch@averheino.com of Lemelerveldseweg 32, 8141PV in Heino.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.