alle wijzen boeren komen uit het oosten

Goed boeren. Heeft u wel eens nagedacht over de oorsprong van dit gezegde?

De gemiddelde 65-plusser neigt ernaar zich minder ontwikkeld te voelen, ten opzichte van een leeftijdsgenoot uit de Randstad. Tel daar boosheid bij op als het woord ‘boer’ valt. Hebben zij dan wel genoeg waarde gehecht aan ‘De wijzen uit het oosten’ vraag ik me af. Er is niks mis met wat meer trots. Trots op onze regio. Niet alleen zijn, maar het ook vertellen graag. Want waar enkele jaren terug de Randstad dacht dat de wereld over de IJssel Duitsland heette, groeit de interesse voor het Hollandse oosten.

Steeds meer gezinnen spenderen hun op vakantie op het boerenerf. A-merken haken aan met Boerencake (Koopmans), Boer’n Yoghurt (Zuivelhoeve), Boer en Land (Campina), Boerengroentesoep (Honig). En Yvon Jaspers start haar achtste seizoen met Boer zoekt vrouw. Het gaat goed met ons boeren-imago. Sterker nog: het is de hoogste tijd om de wereld te vertellen dat we op boerengrond leven. Maar ook om er de vruchten van te plukken. We willen niets liever dan authenticiteit, de oorsprong in beeld hebben, puur zijn en eten uit de natuur. Breien is weer hip en echte smaakmakers vind je op onze streekmarkten.

Welkom in Salland. Het oosten heeft hét. Want laat de zon nou opkomen in… juist.

Barbara Fleer-Jansen

Eigenaar GUTS Communication

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.