wijhe92 verliest ruim van promovendus

In de Tweede Klasse J heeft Wijhe’92 zondagmiddag met 4-1 verloren van Helios. In Deventer was de thuisploeg met name voor rust sterker, al viel de beslissing pas vlak voor tijd. Voor Wijhe betekent dit dat het na twee wedstrijden slechts één punt heeft.

“De eerste helft was Helios veel beter. Alles wat wij van tevoren hadden afgesproken deden we verkeerd”, gaf Wijhe-trainer Peter Jansen na afloop toe. Hij zag hoe zijn ploeg in de 25e minuut op achterstand kwam en dat Helios kansen kreeg op meer. Tegen de verhouding in stond het halverwege gelijk, omdat Ricardo Heerink vlak voor rust een vrije trap binnenschoot.

Na rust zette Wijhe het tactisch anders neer en kreeg het meer grip op de wedstrijd. De bezoekers dachten ook op voorsprong te komen, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Jansen: “Dat was absoluut geen buitenspel. Dat gaven de mensen van Helios zelf ook toe.” Een zuur moment voor Wijhe, want nog geen halve minuut later viel de 2-1 voor Helios.

“Dat was voor ons de knak, daarna hebben we ook geen kansen meer gehad op de gelijkmaker”, aldus Jansen. In de slotfase ging Wijhe nog wel risico nemen, waar Helios dankbaar van profiteerde. Door doelpunten in de 88e en de 90e minuut bepaalde de thuisploeg de eindstand op 4-1.

Jansen: “Wij hebben gewoon een team dat heel hard moet werken en het moet hebben van een paar jongens die er bovenuit steken. Als die niet thuisgeven, wordt het heel moeilijk.” De trainer ziet op de ranglijst dat zijn ploeg na twee wedstrijden pas één puntje heeft. “Dit is niet wat we vooraf bedacht hadden. Zeker niet omdat we tegen twee ploegen hebben gespeeld die gepromoveerd zijn. Al zijn dat wel allebei aanwinsten voor de Tweede Klasse, zeker Helios.”

Volgende week krijgt Wijhe de kans om zich te herstellen, al zal tegenstander Overwetering ook gebrand zijn op revanche. Net als Wijhe heeft die ploeg pas één punt te pakken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.