wandelpaden marienheem liggen er prima bij

Diverse vrijwilligers hebben enkele wandelpaden in de omgeving van Mariënheem weer onderhouden. Naast het onderhoud zijn er bijvoorbeeld ook rustbankjes en informatieborden geplaatst. De wandelpaden, genaamd ‘De 4 Ommetjes Mariënheem’, zijn een initiatief van Plaatselijk Belang Mariënheem.

Langs alle wandelpaden zijn acht nieuwe rustbanken geplaatst, daarnaast werd Haeneveldpoort aan ’t Haeneveldspad vernieuwd. Ook is er aan ’t Haeneveldspad een informatiebord geplaatst met daarop de geschiedenis van die plek. Verder zijn er nog informatieborden geplaatst bij ’t Sumpel aan het Snappertspad en bij de spoorwegovergang aan de Jongstraat staat een foto met daarop ‘Wachthuisje nr. 16′ uit 1932. ’t Aspel, het startpunt van De 4 Ommetjes Mariënheem, is voorzien van een foto met daarop boerderij ‘De Koenjer’.

Sinds 5 april 2013 zijn de wandelpaden geopend, met enige regelmaat worden deze paden onderhouden en gemaaid. Dankzij een donatie van ‘De Juichwilg’ werd het voor de vrijwilligers mogelijk om een zitmaaier aan te schaffen. Naast Plaatselijk Belang Mariënheem en de ommetjeswerkgroep, wordt De 4 Ommetjes mede mogelijk gemaakt door: Recreatiegemeenschap Salland, Waterschap Groot Salland, Provincie Overijssel, Gemeente Raalte en de vele grondeigenaren. Verder zijn de overige benodigdheden voor het onderhoud mogelijk gemaakt door: Rabobank Salland, Stichting Ijssellandschap, Landschap Overijssel, De Postcodeloterij Nederland en Bajo Bouw & ijzerwerken.

De werkzaamheden van Waterschap Groot Salland aan de Lindertese Leide en de Oosterbroek Leide zijn nu achter de rug zijn en de omleidingen zijn opgeheven.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.