Home / archiefcentraal / vertelkring in bibliotheek raalte

vertelkring in bibliotheek raalte

De Vertelkring brengt op woensdag 10 september om 19.30 uur middeleeuwse verhalen ten gehore in Bibliotheek Raalte. De avond maakt deel uit van een reeks op iedere tweede woensdag van de maand.

In de middeleeuwen konden veel mensen niet lezen en schrijven. Verhalen werden van generatie op generatie doorverteld, waardoor ze steeds een beetje veranderden. De verhalen gingen over een held of over de geschiedenis van een stam of volk. Middeleeuwse verhalen zijn ontstaan uit Germaanse verhalen van voor de middeleeuwen. Toen de verhalen later werden opgeschreven ontstond er een mengelmoes van Germaanse en christelijke verhalen.

Iedere tweede woensdag van de maand brengen de drie vertellers van de vertelkring, steeds aan de hand van een thema, vertellingen van bekende en onbekende schrijvers, sprookjes, mythologische verhalen en eigen teksten of bewerkingen ten gehore.

Toegang tot de vertelavonden is gratis voor alle belangstellenden. Van tevoren aanmelden in de Bibliotheek wordt aanbevolen, telefoonnummer: (0572) 36 36 37.

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

ZWOLLE – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.