Home / archiefcentraal / van hijum tijd voor een nieuwe uitdaging

van hijum tijd voor een nieuwe uitdaging

Eddy van Hijum wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe lijsttrekker van het CDA Overijssel. Dat betekent dat de inwoner van Laag Zuthem zijn zetel in de Tweede Kamer opgeeft. “Concreet betekent het dat ik in ieder geval na de verkiezingen van maart 2015 de stap naar de provinciale politiek zal maken. Een commissie buigt zich momenteel nog over de opvolging van Theo Rietkerk, die per 1 november aanstaande vertrekt. Hierover beslist uiteindelijk Provinciale Staten”, vertelt Van Hijum.

“De reden dat ik vertrek is dat ik het na elf jaar in de Tweede Kamer tijd vind voor een nieuwe uitdaging. Tegelijk ben ik allesbehalve uitgekeken op de politiek en het openbaar bestuur. Ik voel me verbonden met Overijssel en de vraagstukken die daar spelen, zoals de hoge werkloosheid in bepaalde steden.”

Van Hijum werd maandagavond voorgedragen door het Algemeen Bestuur van de partij. Op 20 november beslissen de leden definitief over de voordracht tijdens een Algemene Ledenvergadering.

Lees ook

Open huis bij Pop Rock Factory

RAALTE – Pop Rock Factory houdt zaterdag 25 september een open huis. Tussen 14.00 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.