van haaf nieuwe voorzitter vvd overijssel

De fractie van de VVD in Provinciale Staten van Overijssel heeft Monique van Haaf gekozen als nieuwe voorzitter. Van Haaf was al waarnemend voorzitter. Ze volgt Herman Pieper op, die in de aanloop naar de verkiezingen in maart 2015 een stapje terug doet. Van Haaf is ook lijsttrekker voor de VVD. Ze heeft een duidelijke visie op de veranderende rol van de provincie.

De wisseling van de wacht werd vrijdagavond bekendgemaakt tijdens de feestelijke opening van het nieuwe Statenjaar in hotel-restaurant De Zon in Ommen. Van Haaf sprak daar onder meer over de veranderende rol van de provincie:

“Die heeft door de overheveling van een aantal kerntaken minder omhanden. Dat vinden wij prima. Hoe minder bestuurlijke drukte, hoe beter, en het is nog goedkoper ook. Minder ambtenaren, minder peperdure externen, minder regels, minder procedures. Het klinkt mij als muziek in de oren. We gaan daarom niet op zoek naar allerlei nieuwe manieren om de mensen voor de voeten te lopen, alleen maar om onszelf bezig te houden. Natuurlijk, de provincie heeft een aantal wettelijk geregelde taken. Die voeren we zo goed mogelijk uit. Voor de rest kijken we eerst of het wel op ons bordje hoort, en of het niet beter door anderen kan worden gedaan. Of bijvoorbeeld in samenwerking met Gelderland, als Landsdeel Oost.”

Economie en werkgelegenheid blijven voor de VVD volgens Van Haaf leidend: “In de afgelopen jaren hebben we daar met onze tot een hechte eenheid gesmede fractie flinke stappen in kunnen zetten. We werken aan een kleinere overheid met minder bestuurlijke drukte, eenvoudiger procedures en ruimte voor ondernemers.”

Meer foto's