tweeduizend bezoekers voor uitfestival

Het zal een combinatie zijn van het interessante programma, de sfeervolle locatie die op de route van veel fietsers en wandelaars ligt, goede promotie en het mooie weer. Maar de derde editie van het UITfestival trok in totaal ruim 2000 bezoekers naar De Haere, misschien wel 3000 want het publiek bepaalde zelf wanneer het kwam of ging. Dat is meer dan het dubbele aantal ten opzichte van vorig jaar. De bezoekers kwamen uit heel Salland en genoten van optredens van onder anderen het Deventer Swing Orkest, Babette van Veen, Aanplak Harrie, Channah en Jeffrey Spalburg. Daarnaast was er een cultuurmarkt met kraampjes van de Sallandse theaters en een aantal lokale culturele ondernemers. Voor de kinderen waren er een voorstelling en toneelworkshops.

Met het UITfestival Salland willen de theaters zich aan het Sallands publiek presenteren en het live kennis laten maken met verschillende artiesten. Dat is goed gelukt. Veel bezoekers kenden meerdere artiesten vooraf niet en werden aangenaam verrast door de kwaliteit en variatie. De sfeer in en rondom de Haere is uniek en zeer geschikt voor dit soort festivals. Met het UITfestival is het culturele seizoen in Salland officieel geopend.

De Kleine Podia Salland (HOFtheater Raalte, Culture Club de Haere Olst, School van Frieswijk Schalkhaar, Klein Koninkrijk Olst, Theaters Olst-Wijhe, Theater Podium Heino, De Nicolaasconcerten Wesepe, Concerten Op de Deel Dijkerhoek en Cultuurhuus Braakhekke Bathmen) werken al een aantal jaren succesvol samen en hebben de intentie om ook volgend seizoen gezamenlijk af te trappen met een UITfestival.

De laatste ontwikkelingen zijn te volgen via staging2.facebook.com/uitfestivalsalland .

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.