tien miljoen voor veiligheid n35

Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben een voorstel voor de investering van tien miljoen euro voor het verbeteren van de verkeersveiligheid, doorstroming en leefbaarheid op de N35 Wijthmen-Raalte-Nijverdal naar Provinciale Staten gestuurd. “Met de inzet van dit bedrag en nog eens vijf miljoen euro vanuit de rijksoverheid ligt er een basis voor de aanpak van de meest prangende verkeersveiligheidknelpunten en een betere bereikbaarheid”, aldus gedeputeerde Kok, verantwoordelijk voor mobiliteit in Overijssel. Provinciale Staten besluiten dit najaar over het voorstel.

De verkenning, die op dit moment wordt uitgevoerd naar de knelpunten en mogelijke maatregelen om de verkeersveiligheid en de doorstroming te verbeteren, doet het Rijk in samenwerking met de provincie Overijssel, Regio Twente en de betrokken gemeenten Dalfsen, Hellendoorn, Olst-Wijhe, Raalte en Zwolle. Daarnaast starten dit najaar ook de gesprekken met belanghebbende bewoners, bedrijven en organisaties langs het tracé. Doel is om gezamenlijk de haalbaarheid van de maatregelen, zoals veilige oversteekplaatsen, minder aansluitingen en meer parallelwegen en het verbeteren van kruisingen te beoordelen.

De verkeersintensiteit op de Rijksweg N35, de belangrijkste verbinding tussen Zwolle-Kampen en Twente, neemt tot en met 2030 met 30 tot 60 procent toe. Daarom is de ambitie van de regio de N35 tussen Zwolle en Almelo op lange termijn om te vormen tot een autoweg van 100 km/uur met 2×2 rijstroken en ongelijkvloerse aansluitingen. Binnen de huidige mogelijkheden wordt daar stap voor stap naar toegewerkt.

Gedeputeerde Kok: “Bij de ontwikkeling van de verkeersveiligheidsmaatregelen voor het wegvak Wijthmen-Raalte-Nijverdal houden we er rekening mee dat deze een toekomstige opwaardering van dit wegvak naar een autoweg niet in de weg staan. Zo voorkomen we dat er op termijn kapitaalvernietiging plaatsvindt, maar kunnen we nu al wel flinke stappen zetten in het verbeteren van de veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid.”

Naast de verkenning naar het verbeteren van de verkeersveiligheid op het traject Wijthmen-Raalte-Nijverdal wordt er ook gewerkt aan de opwaardering van de andere tracédelen op de N35 tussen Zwolle en Almelo. Naar verwachting neemt minister Schultz eind 2014 een besluit over het tracé Nijverdal-Wierden. Daarnaast wordt het tracébesluit voor het traject Zwolle-Wijthmen in 2015 verwacht. Eind 2014 is het Combiplan Nijverdal gereed.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.