studenten maken korte thriller raalte thrilt

Drie studenten van Saxion Hogeschool in Enschede hebben voor hun minor een korte speelfilm gemaakt, gebaseerd op een verhaal uit het boek Raalte Thrilt. Deze thriller is op DVD en Blu-ray te bestellen.

De studenten (komende uit Raalte, Heino en Hardenberg) hebben het afgelopen half jaar de film gemaakt. Emma Landhuis, Thomas Preusterink en Pim Haarsma zijn vierdejaarsstudenten Media Informatie en Communicatie. Voor een minor hebben zij een kort verhaal verfilmd. Hierbij voerden zij alle stappen zelf uit. Van het schrijven van scenario, uitvoeren van draaidagen tot het publiceren van de film op DVD en Blu-ray.

Raalte Thrilt is een verhalenbundel met spannende verhalen geschreven door inwoners van de gemeente Raalte. Een bijzonder verhaal uit het boek is ‘De Appelboom’, geschreven door Daan Preusterink. Dit verhaal trok de interesse van de studenten. Binnen enkele weken was het verhaal omgezet in een uitvoerbaar scenario en draaiboek.

De cast werd na een korte zoektocht en selectieperiode al snel samengesteld. Frieda Barnhard, Rune Scholts, Duncan Meijering en Laura Admiraal zijn de vier acteurs geworden die de personages van de twaalf minuten durende film hebben vertolkt.

In twee lange draaidagen begin juni is de film opgenomen. Hierna volgde een periode van monteren, met zaken als kleurcorrectie, audionabewerking en de realisatie van DVD en Blu-ray discs.

Zowel de DVD (10 euro) als Blu-ray (12,50 euro) kan worden besteld, via de website staging2.appelboomdefilm.nl/webshop. Een dergelijke film maken kost veel geld, zo laten de studenten weten. Met de verkoop van de dvd en blu-ray hopen de studenten een gedeelte van de gemaakte kosten terug te verdienen. Maar vooral willen de studenten de kijkers van een mooie en bijzondere korte film laten genieten.

Kijk voor meer informatie en een trailer op staging2.appelboomdefilm.nl of op de Facebook-pagina: staging2.facebook.com/appelboomdefilm.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.