studenten halen recordbedrag op voor parabool

Een kleine honderd beginnende Saxionstudenten van de opleiding Small Business & Retail Management hebben de afgelopen drie dagen ruim 6.400 euro opgehaald voor stichting De Parabool. Dit deden ze in het teken van de start van hun schooljaar. De ondernemers in spe sprokkelden op de meest creatieve manieren 6.409,35 euro bij elkaar. Nog niet eerder haalde studenten voor deze actie zoveel geld bij elkaar.

De Parabool reageerde blij verrast toen Saxion voorstelde om De Parabool dit jaar als goed doel in te zetten. Tjeerd Heetveld, teamleider werken en dagbesteding Raalte vertelt: “Het is bijzonder om te zien dat jongeren zich inzetten voor het goede doel. Des te mooier is het dat gesignaleerd wordt, dat wij het als zorginstelling niet makkelijk hebben in tijden van bezuinigingen. We zetten alle zeilen bij om onze cliënten een constante en veilige omgeving te bieden waar ze kwalitatief goede zorg ontvangen.”

“Om de dagbesteding in stand te houden, moeten we er geld toeleggen”, vervolgt Heetveld. “Onze winkels fungeren als zinvolle dagbestedingslocatie voor onze cliënten. Tegelijkertijd moeten deze kleine onderneminkjes ook winst maken om deze fijne werkplekken voor cliënten in stand te kunnen houden.”

Heetveld is onder de indruk van de studenten die zich enorm hebben ingezet voor de stichting. “Fantastisch! En wat een bedrag hebben ze opgehaald! Het geld van deze actie gebruiken we voor de bakkerij & buurtwinkel in Broekland. De voorgevel kan wel wat sjeu gebruiken, dus we willen er een professionelere en gezelligere uitstraling aan geven. Met bijvoorbeeld een klein terras hopen we weer meer klandizie binnen te halen.”

De Parabool

Stichting De Parabool ondersteunt kinderen, (jong) volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking. Met kleinschalige werk- en dagbestedingslocaties in de regio Zuidwest Overijssel richt de stichting zich op ontplooiing, sociale contacten en integratie van de samenleving. Ook bieden zij ondersteuning thuis, op school of op het werk.

SB&RM

Small Business en Retail Management is de opleiding tot zelfstandig ondernemer of ondernemend manager. In het eerste jaar wordt kennis gemaakt met ondernemerschap door middel van werken in de praktijk. Het 1e leerjaar wordt er drie dagen per week in het bedrijf Stichting Multus gewerkt en de overige twee dagen wordt er les gevolgd. Later in het jaar draaien studenten mee in een ‘adoptiebedrijf’ om te ervaren hoe het dagelijks leven van een ondernemer er uitziet.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.