stichting olsterfeest treft voorbereidingen

De Stichting OlsterFeest houdt in het derde weekend van september festiviteiten rond de jaarmarkt. Het feest start op woensdagavond met de Appelloop en vervolgens zijn er activiteiten voor alle leeftijdscategorieën. Het feest wordt op zondag afgesloten met een open podium.

Het programma

De organisatie van het OlsterFeest is volop bezig met voorbereidingen. Op woensdag 17 september wordt er gestart met de traditionele Appelloop. De donderdagavond kent een bijzonder onderdeel “ kook een diner voor twee en pak een modeshow mee”. Kook voor iemand die je een warm hart toedraagt of waarvoor je iets leuks wilt doen, neem het mee naar de feesttent en schuif aan bij andere Olsternaren. Aansluitend is er een modeshow van goede, gebruikte kleding door Bij de Buuren. Met een bier-, brownie- en fudgeproeverij en een muzikale omlijsting door de Droststreetband kan het niet anders dan gezellig worden.

Vrijdagmiddag zijn er ridderspelen voor de basisschoolkinderen. En ’s avonds zijn er in de feesttent twee dj’s van café De Tijd uit Deventer. Vrijdagavond is ook de start van het filmhuis van het NUT met de film Brasserie Romantique met diner in het Holstohus.

Op zaterdag is er van oudsher de jaarmarkt, de stichting OlsterFeest organiseert dan in de feesttent een kunstexpositie. Zaterdag ‘s avonds is er feest in de feesttent met de coverband ZekerZ en de boerenrockband Ritn en Ditn.

Op zondagmorgen is er een rit van 2CV-auto’s, zelfbouw, dus zeker de moeite waard om te gaan kijken. Start van de rit is om 12.00 uur en dan treedt ook het shantykoor “De Stuwzangers” uit Vilsteren op.

Op zondagmiddag is er een open podium met verschillende bands waarin Olsternaren spelen. Op het programma staan o.a. de Harmonie en Apollo, maar ook bigband Cool 24, That’s It, The Jukeboxes, en Nie Wies.

Sponsoren, Vrienden en vrijwilligers

Zonder sponsoren, vrienden en vrijwilligers is het organiseren van een feest niet mogelijk. Voor sponsoren zijn er verschillende pakketten, meer hierover op staging2.olsterfeest.nl. Hier staat ook op vermeld hoe je Vriend van het OlsterFeest kunt worden: voor maar € 10 euro staat je naam op de website en ben je officieel lid van de Vriendengroep van het OlsterFeest. En ben je nog geen vrijwilliger, maar zou je mee willen werken: je kunt je via de website aanmelden.

Het OlsterFeest op de weekmarkt

Leden van de organisatie staan op 12 september op de vrijdagse weekmarkt. Zij verstrekken informatie over het programma en ook kunt u bij hen meteen Vriend van het OlsterFeest worden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.