stefan heerink doet mee aan ek beroepen

Stefan Heerink uit Heeten, al tweede geworden bij de nationale kampioenschappen, doet mee aan EuroSkills. Euroskills is het EK voor beroepen. Op 30 september vertrekt hij naar Lille om van 1 tot en met 5 oktober tegen vakgenoten vanuit heel Europa te strijden om de Europese titel voor het vak Bouwtimmeren.

Tekenen, meten, zagen en monteren zijn voor de bouwtimmermannen onderdelen van het vak. Vooral het speciaal timmerwerk als kappen en nokken van panden behoort tot het werkgebied van het team. Niet alleen nauwkeurigheid, maar vooral tijdsdruk speelt een grote rol.

Voor Nederland komen 32 jongeren uit in 27 beroepen, waaronder Mobiele Robotica, Meubelmaken, Autotechniek, Kapper, Etaleren en Grafisch Ontwerpen. Deze mbo-jongeren zijn het afgelopen jaar na regionale voorrondes, nationaal kampioen in hun vak geworden. Ze volgen nu een intensief trainingsprogramma om het beste resultaat neer te zetten in Lille.

Tijdens EuroSkills strijden honderden kandidaten uit 27 landen in ruim 40 beroepen. Jos de Goey, algemeen directeur Skills Netherlands: ‘Deze jonge vakmensen laten zien dat wanneer je beschikt over doorzettingsvermogen je enorm veel kunt bereiken met je talenten. Ze zijn een voorbeeld voor jongeren en onderstrepen dat mbo’ers onmisbaar zijn voor de maatschappij.’

Naast de kandidaten vertrekken ook vele juryleden afkomstig van diverse bedrijven, kenniscentra en scholen naar EuroSkills. Tijdens het evenement komen prominenten uit het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en de politiek samen, waarbij het vergroten van de internationale normen en het promoten van het beroepsonderwijs de belangrijkste doelen zijn. Vanuit Nederland brengt onder anderen een delegatie Tweede Kamerleden een bezoek aan het evenement.

De stichting Skills Netherlands is coördinator van de Nederlandse deelname aan EuroSkills 2014. EuroSkills vindt elke twee jaar plaats. De deelname aan EuroSkills 2014 wordt mogelijk gemaakt door: Ministerie van OCW, Ministerie van EZ, TechniekTalent.nu, Nimeto Utrecht, SH&M, Hago, Bouwend Nederland, Deltion College, ROC van Twente, ROC Mondriaan en Summa College. Zowel op vmbo- als op mbo niveau organiseert Skills Netherlands vakwedstrijden, dat inspeelt op de wens van jongeren om meer uitgedaagd te worden in het onderwijs.

Meer informatie over Stefan Heerink is te vinden op: http://euroskillsteam.nl/team-nederland/wedstrijdkandidaten

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.