Home / archiefcentraal / sportcarrousel ontmoeting aangepaste sport

sportcarrousel ontmoeting aangepaste sport

Leerlingen van de Zonnehof hebben dinsdag kennis gemaakt acht verschillende takken van aangepast sporten. Wethouder Hiemstra opende de zogeheten Sportcarrousel. In de Sportcarrousel konden ze als eerste in Raalte meedoen met deze Sportcarrousel, een sportkennismakingsprogramma met acht verschillende sporten, gericht op het aangepast sporten.

Tijdens de opening zag wethouder Gosse Hiemstra een gezamenlijke warming-up met een lekker pittige openingsdans. In acht groepen draaiden de leerlingen vervolgens een rondje door de carrousel en maakten elke tien minuten kennis met een andere sport: atletiek, wielrennen, voetbal, handbal, tafeltennis, korfbal en judo. Deze carrousel staat 30 september en 7 oktober ook bij de Zonnehof. Vanaf zaterdag 4 oktober worden de activiteiten drie keer vervolgd bij de voetbalvelden van Rohda Raalte.

De Sportcarrousel is bedoeld om mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt kennis te laten maken met sporten en te laten zien hoe leuk sporten is.

Een aantal Deventer sportverenigingen heeft via een landelijke regeling van het Ministerie van VWS (Sportimpuls) subsidie gekregen om sporten voor mensen met een beperking mogelijk te maken door de inzet van de Sportcarrousel.

Om het sportaanbod aangepast sporten beter op elkaar af te stemmen is er een regionale samenwerking in Salland. In de gemeente Raalte profiteren inmiddels Tafeltennisvereniging Heino, SaVAS Raalte, Rohda Raalte en AV Salland ook van deze subsidieregeling. Andere sportverenigingen worden ook uitgenodigd om aan te sluiten.

Voor meer informatie hierover kunnen ze contact opnemen met de sportconsulenten van Sportbedrijf Raalte via sport@raalte.nl of 0572-347950.

Lees ook

Rockend Rondje Pontje langs de IJssel

Rock, blues, country en veel meer bij vijf horecagelegenheden aan weerszijden van de rivier REGIO …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.