spanning op concours luttenberg

Doordat onlangs het concours in Doornspijk halverwege afgelast moest worden vanwege de slechte weersomstandigheden waren diverse Hippiade kampioenschappen doorgeschoven naar CH Luttenberg. Voor de Hippiade kampioenschappen worden de besten uit de regio’s uitgenodigd.

Hippiade kampioen eenspannen gereden door dames werd gewonnen door: Evelyn Corbeek uit Hengelo met Only the Loneley. Wim Jansen uit Olst werd met de paarden: de Bree en Casino: Hippiade kampioen tweespannen tuigpaarden ereklasse.

Ook een belangrijke rubriek was het VTN kampioenschap 6 jarigen dat werd gewonnen door Henk Hammers uit Arkel met Dendrini . Hij liet daarmee Piet Lijffijt uit de Bilt en Harry van Middelaar uit Boyl, achter zich.

Bijzondere aandacht was er ook voor oud-bestuurslid dhr. Gerard Kortstee, die werd benoemd tot erelid van Stichting Nationaal Concours Hippique Luttenberg. Gerard Kortstee heeft zich 60 jaren ingezet voor de tuigpaardensport, voornamelijk als jury. Ook is hij medeoprichter van de stichting nationaal tuigpaardenconcours in Luttenberg, hij heeft ruim tien jaren als penningmeester, een bestuursfunctie vervult. Gerard ontving uit handen van voorzitter Geert Jansman, een oorkonde en een zilveren spelt, met daarop het logo van de het Nationaal Concours Hippique Luttenberg. De spelt is speciaal voor hem ontworpen en gemaakt door de edelsmid Sharon Pronk uit Luttenberg.

Samen met zijn vrouw Trees Kortstee, die een mooie bos bloemen werd overhandigd, kregen ze felicitaties van de aanwezigen waaronder KHNS officials, vrienden bekenden en tot hun grote verrassing ontvingen ze attentie’s van kinderen en kleinkinderen, die al vroeg waren vertrokken uit hun woonplaats, om bij de huldiging van pa en opa aanwezig te kunnen zijn. Als echte tuigpaardliefhebbers, reden Gerard en Trees Kortstee natuurlijk een ereronde mee met Harry van Middelaar uit Boyl en Mark de Groot uit Giessenburg, respectievelijke de nummer een en twee in de rubriek: eenspannen tuigpaarden ereklasse nationaal.

Na de vele prachtige rubrieken met één- en twee-spannen tuigpaarden en hackneys, boerenaanspanningen, troika aanspanningen en een schitterende show aangeboden door de Hackney rijders Nederland, werd de dag afgesloten met een indrukwekkende rubriekklavertje drie-aanspanningen. Rijder Ab Koetsier had een bijzonder machtig en imponerend drietal paarden voor zijn spider en won daarmee deze rubriek voor Jan Jordans en Gerard v.d. Meulen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.