selectie van wijhe is in de breedte gegroeid

Wijhe’92 speelt al jaren in de tweede klasse en volgens trainer Peter Jansen is dat iets om trots op te zijn. Vorig seizoen werd de club achtste in de tweede klasse J. Jansen wil dit seizoen hoger op de eindnotering staan met zijn ploeg.

Door Maurice Kuipers

“De selectie is op verschillende posities veranderd”, laat Jansen weten. “We hebben afscheid genomen van twee keepers die lager zijn gaan voetballen. Op basis van hun staat van dienst hebben ze hun sporen verdiend voor de club en ze hebben er nu beide voor gekozen om lager te gaan spelen. Er zijn ook twee keepers teruggekomen. Bram Neplenbroek, die gekeept heeft bij PEC Zwolle en Be Quick en een keeper van Rohda Raalte zijn de nieuwe doelmannen in mijn selectie.”

In de breedte is de selectie er volgens de trainer op vooruit gegaan. “Ik heb nu de beschikking over Douwe Booij, die terugkomt van Heino en Bas Heutinck die de overstap maakte van RKZVC naar Wijhe. Daarnaast is er vanuit de A-jeugd een handvol spelers doorgestroomd. In de breedte is de selectie er dus op vooruit gegaan. Gaandeweg de voorbereiding en met de start van de competitie zou het mooi zijn als we dat in kwaliteit kunnen omzetten”, toont Jansen zich tevreden.

Verwachtingen

Voor dit seizoen wil Jansen hoog in het linker rijtje eindigen en een periodetitel pakken. “Daar gaan we voor ja. Toch is het lastig om een precieze plek op de ranglijst als doelstelling aan te geven want er zitten een aantal nieuwe ploegen in de competitie.”

“Promotie zou natuurlijk helemaal geweldig zijn, maar aan de andere kant is ieder jaar dat we tweede klasse voetballen mooi meegenomen. We spelen altijd met eigen jeugd en betalen spelers niet. Daar moeten we trots op zijn, maar ik wil de lat wel zo hoog mogelijk leggen. Dan denk ik dat het reëel is dat we hoger moeten eindigen dan de achtste plek.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.