sdol wint van kansenmissend nieuw heeten

In klasse 5A werd vandaag in Luttenberg de wedstrijd tussen SDOL en Nieuw Heeten gespeeld. Het werd 1-0 in het voordeel van SDOL. Vorige week verloor SDOL de derby van Mariënheem met 2-0. Nieuw Heeten verloor vorige week ook, namelijk met 1-0 van titelkandidaat Raalte. Beide ploegen waren dus gebrand om vandaag de drie punten te pakken.

Nieuw Heeten begon sterk aan de wedstrijd en zette SDOL flink onder druk. Dit leidde tot behoorlijke mogelijkheden op een doelpunt. Het was echter SDOL dat tegen de verhouding in op voorsprong kwam. SDOL kreeg een vrije trap en Nieuw Heeten mocht blij zijn dat het geen rode kaart kreeg. De vrij trap werd goed ingeschoten en de voorsprong voor de gastheren stond op het scorebord.

Nieuw Heeten ging na die tegenslag verder met waar het gebleven was, namelijk de aanval zoeken. Volgens trainer Harold Sneller van Nieuw Heeten was het ongelooflijk dat er door zijn ploeg niet werd gescoord. “We hadden wel vier of vijf keer moeten scoren, doodzonde.” SDOL had nog mazzel dat een doelpunt van Nieuw Heeten onterecht werd afgekeurd nadat de grensrechter buitenspel zag in de eerste helft.

In de tweede helft beet ook SDOL een beetje van zich af. Al had Nieuw Heeten nog weinig moeite om hier onderuit te voetballen.”We voetbalden tot aan het zestien-meter-gebied heel goed, maar dan werd er elke keer een verkeerde keuze gemaakt en scoorden we weer niet,” aldus Sneller. Het was knap hoe SDOL toch standhield. De laatste tien minuten ging Nieuw Heeten de lange bal hanteren, maar dat had totaal geen zin. SDOL wist het doel schoon te houden en zo wint het met 1-0 van Nieuw Heeten.

“Ik ben wederom heel tevreden over het spel, net als vorige week. We spelen goed en zetten veel druk, maar de bal wil er gewoon niet in. Het kwartje moet nu toch haast wel een keer de goede kant op gaan vallen”, aldus trainer Harold Sneller.

Volgende week speelt SDOL thuis tegen Heracles AVC. Nieuw Heeten speelt dan thuis tegen Langeveen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.