sallandse derby in 2j eindigt gelijk

Wijhe’92 en Lemelerveld hebben zondagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld. De Sallandse derby in de Tweede Klasse J koerste lange tijd af op een doelpuntloze puntendeling, maar in de slotfase scoorden beide ploegen één keer.

Promovendus Lemelerveld had in de eerste helft het betere van het spel en kreeg enkele kansen om de score te openen. Peter Jansen, trainer van Wijhe’92 zag ook dat zijn ploeg het moeilijk had: “Lemelerveld was de eerste helft beter, wij kregen geen grip op hun 4-4-2-systeem. Na rust hebben we het wat omgezet en waren wij de betere ploeg.”

In de tweede helft was het inderdaad Wijhe’92 dat bepaalde wat er op het veld gebeurde. Jansen: “Wij creëerden vijf of zes mogelijkheden en Lemelerveld maar eentje.” Die ene kans ging er toevallig wel in. Stijn Kogelman kwam door op rechts, kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal in de korte hoek. “Zo’n bal mag er nooit bij de eerste paal in”, aldus Jansen.

Het doelpunt van Lemelerveld viel in de 86e minuut, waarop Wijhe er meteen voor koos om ‘alles-of-niets’ te spelen. Met succes. In de extra tijd schoot Nick Dokman de bal in de verre hoek, nadat hij op het randje van buitenspel was aangespeeld. De grensrechter van Lemelerveld vlagde ook voor buitenspel, maar de scheidsrechter nam zijn signaal niet over. “Daar had de scheidsrechter gelijk in”, zei Edwin Duim, trainer van Lemelerveld. Ook de grensrechter zou na afloop hebben toegegeven dat zijn vlagsignaal onterecht was.

Na de gelijkmaker was er voor beide ploegen geen tijd meer om nog wat aan de score te doen, waardoor de punten verdeeld werden. Duim: “Een terechte uitslag. Ik ben er ook wel tevreden mee. Het leek er even op dat we heel gluiperig de 0-1 over de streep gingen trekken, maar dat was niet verdiend geweest. Bij de jongens overheerst nu natuurlijk nog wel de teleurstelling van de late gelijkmaker.” Duim heeft nog geen positie in gedachten waar Lemelerveld dit jaar op gaat mikken. “We willen vooral lekker voetballen in deze tweede klasse en dan zien we wel waar het schip strandt. Ik heb ook nog niet echt een idee over de sterkte van de ploegen.”

Volgende week neemt Lemelerveld het in eigen huis op tegen FC Suryoye. Wijhe’92 reist dan af naar Deventer, waar Helios de tegenstander is.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.