rohda raalte op bezoek bij titelkandidaat

Van de laatste zes ontmoetingen met MSC, wist Rohda er maar één te winnen.

“Aan iedere serie komt een keer een einde. Het is zaak voor ons om dat dit weekend te laten gebeuren”, vertelt Rohda-trainer Martin Drent hoopvol. “Ons team staat er prima op en ondanks dat het afgelopen zondag nog niet top was, heeft de ploeg vertrouwen. Er werd namelijk wel een acceptabel niveau gehaald in de wedstrijd tegen Achilles en de uitslag (4-1) was ook gewoon goed.”

Drent weet ook dat Rohda de afgelopen jaren vaak moeite had met MSC. “We moeten een goede dag hebben om MSC te kunnen verslaan, ze hebben een sterke ploeg. Vorig jaar deed de Meppeler Sport Club het hele seizoen mee om de titel.”

“We houden vast aan onze strijdwijze”, gaat Drent verder. “We hebben deze week de trainingen er op afgestemd. Het zoeken van de balans en de manier van druk zetten moet beter, daar hebben we dus op getraind. Van MSC weet ik dat ze fysiek en conditioneel een goede ploeg hebben. Ook hanteren ze vaak de lange bal, maar nogmaals; wij gaan van onze eigen krachten uit.”

Hoewel Rohda de eerste wedstrijd ruim won, staat de club niet bovenaan in de Hoofdklasse C. Alcides won met maar liefst 6-0 van Germania en daar had Drent ook geen rekening mee gehouden. “Ik was verbaasd over de uitslag, die was wel erg ruim voor hoofdklassebegrippen. Toch zegt het naar mijn mening niet zoveel. Iedereen heeft wel eens een dag dat alles lukt en ook iedere club maakt een ‘offday’ mee. Misschien vielen die twee zaken wel samen bij deze wedstrijd.”

Meer foto's