rohda als koploper tegen nec

Rohda Raalte gaat komende zondag als koploper aan het duel met NEC beginnen. Rohda-trainer Martin Drent spreekt van een topper, omdat NEC ook nog geen verliespunten heeft opgelopen. De club uit Nijmegen staat echter nog op drie punten omdat het eerste duel tegen Arnhem geen doorgang kon vinden. “In principe is NEC net zo goed koploper”, laat Drent weten.

Door Maurice Kuipers

“Ik ben trots op mijn spelers. Na de wedstrijd tegen Achilles, waarin we niet de hele wedstrijd druk konden zetten en de wedstrijd niet konden controleren, hebben we met MSC een ware titelkandidaat verslagen”, blikt Drent terug. “Tegen MSC heb ik prachtige doelpunten en fantastisch aanvallend voetbal gezien.”

Ondanks de positieve 5-2 overwinning in Meppel werd er dinsdag in Raalte weer op het scherpst van de snede getraind. “Dat gaat gewoon door, dinsdag hebben we zelfs behoorlijk pittig getraind. Donderdag was de training vooral tactisch en vrijdag hebben we het afwerken geoefend”, legt Drent uit.

De trainer kan tegen NEC niet over zijn gehele selectie beschikken. “Met Jordy Bloo, die de eerste wedstrijd uitviel, schiet het nog niet op. Hij is er zondag niet bij. Hamid (Haji Jafar Zarbaf red.) viel halverwege tegen MSC uit, maar ik ga er vanuit dat hij er morgen gewoon bij is. Jeroen Jansen heeft afgelopen maandag met Jong Rohda een enkelblessure opgelopen, onzeker is of hij er bij is”, aldus Drent.

Over NEC heeft Drent weinig informatie. “Het is een ploeg die geen beelden opneemt van wedstrijden. Wij zijn in zo’n goede vorm dat we uitgaan van onze eigen kracht en ik win wel informatie in bij jongens van onze club. Ook heb ik een wedstrijdverslag gelezen waaruit ik kon opmaken dat ze een goede spits hebben en op de counter spelen, maar zeker weten doe ik het niet.”

De sfeer bij Rohda in de selectie is ontspannen en Drent merkt niet dat er verslapping optreedt. Volgens de trainer moet het niet zo worden dat Rohda arrogant wordt na een aantal winstpartijen, maar moet er wel altijd volgens eigen speel- en strijdwijze worden gevoetbald. Dat spelletje wil Rohda zondag ook weer laten zien. De wedstrijd tegen NEC begint om 14.00 uur op Sportpark Tijenraan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.