respectbord bij wijhe92

Voor de aftrap van de eerste competitiewedstrijd op 7 september van het eerste elftal van Wijhe’92, heeft de selectie van Wijhe’92 een respect-bord aangeboden aan voorzitter Martin Westerbeek. Op dit respect-bord staan elf basisregels van Wijhe’92 met betrekking tot sportiviteit en respectvol omgaan met elkaar.

Aanvoerder Luuk Nijman en trainer Peter Jansen gaven daarmee een voorbeeld voor de hele vereniging hoe we met elkaar om willen gaan. Het gaat hierbij hoe we respectvol omgaan met elkaar binnen het team, naar de vrijwilligers en naar de tegenstanders. Leden, supporters en vrijwilligers werden opgeroepen om samen verantwoordelijk te willen zijn voor het naleven van de gedragsregels.

Al jaren staat sportiviteit en respectvol omgaan met elkaar bij Wijhe ’92 hoog in het vaandel.

Na de incidenten afgelopen jaren in het voetbal, met als absoluut dieptepunt het overlijden van een assistent-scheidsrechter in Almere, heeft RESPECT in de sport bij de KNVB een andere dimensie gekregen.

In navolging hiervan, worden ook bij Wijhe’92 de elf meest belangrijke gedragsregels op borden langs de velden, in de kleedruimte en in de kantine opgehangen. De borden zijn gesponsord door Bas Kamphuis, namens de PCI-Groep. Zie ook de website staging2.wijhe’92 voor de gedragsregels t.a.v. RESPECT.

Ook met dit SAAMPIES-project wil Wijhe’92 saamhorigheid en onderlinge verbondenheid verder stimuleren. De vereniging zijn we met elkaar.

De elf basisregels op het respect-bord:

Bij Wijhe’92:

1. Vloeken en schelden we niet en maken geen racistische opmerkingen.

2. Gaan we respectvol met elkaar en beslissingen van vrijwilligers om.

3. Gedragen we ons correct en sportief.

4. Houden we samen het park en de kantine schoon.

5. Accepteren we beslissingen van scheidsrechters.

6. Verzorgen we kleding, materiaal en kleedkamers (thuis en uit).

7. Genieten we van elkaars acties en accepteren we elkaars fouten.

8. Zijn we een correct voorbeeld voor anderen.

9. Waarderen we het werk van iedereen binnen de vereniging.

10. Spreken we elkaar positief aan op afgesproken regels.

11. Veroorzaken we geen overlast op het veld of daarbuiten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.