regeling voor chauffeurs schuitema

ecentrum van Jumbo in Raalte. Bij het bedrijf werken zo’n 250 mensen, vijftig van hen zijn chauffeur. Dat schrijft RTV Oost.

In eerste instantie leken de chauffeurs er slecht van af te komen, zegt de vakbond. Het plan was daarom om vandaag actie te voeren. Die actie werd op het laatste moment overbodig; gisteravond kwamen de bond en Jumbo tot een akkoord over een aanvullende regeling voor de chauffeurs.

Het geldbedrag, de zogeheten kantonrechtersformule, moet de chauffeurs compenseren voor de schade die ze oplopen als ze overgaan naar een nieuwe werkgever met een slechtere cao. Nu er een schadevergoeding plus baangarantie is afgesproken, is vakbondsbestuurder Henk van der Ploeg tevreden.

Toch is er geen juichstemming bij de vakbond. Voor honderd werknemers van het magazijn kan de bond weinig betekenen. Deze mensen worden gedwongen om bij een andere vestiging aan de slag te gaan. Dat kan betekenen dat ze in bijvoorbeeld Beilen of Elst aan de slag moeten.

Het UWV hanteert een maximale reistijd van anderhalf uur. Werknemers die dat niet accepteren, verliezen het recht op een uitkering. Maar volgens vakbondsbestuurder Van der Ploeg haakt een groot deel van de werknemers na een tijd toch af omdat het niet vol te houden is met de lange reistijd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.