reddingsbrigade oefent in lemelerveld

Op vrijdag 5 september hield de Reddingsbrigade Raalte haar jaarlijkse oefening “buitenwater” in openluchtbad Heidepark in Lemelerveld. De oefening wordt gehouden om kinderen kennis te laten maken met het onbekende, koude en troebele water. Een groot aantal leden, zowel jong als oud maakte van deze gelegenheid gebruik.

Na wat inzwemmen en oefeningen om kennis te maken met het water ging men over op het echte werk. Zo werd met behulp van een menselijke ketting de bodem afgezocht naar mogelijke drenkelingen. Een goede teamsportoefening omdat de lijn niet doorbroken mag worden en recht moet blijven, waar er anders een deel van de boden kan worden overgeslagen. Er werden meerdere ‘drenkelingen’ gevonden.

Ook voerde men een officiële lijnredding uit. Hierbij ligt er een drenkeling in het water en deze wordt gered door één redder die het water ingaat. De redder is voorzien van een lijn, welke wordt vastgehouden door de mensen op de kant. Zodra de redder dan bij de drenkeling is, lopen alle redders op de kant terug waardoor de redder met drenkeling teruggetrokken worden. Een geslaagde opdracht die meerdere malen werd uitgevoerd.

Naast het serieuze werk was er ook tijd om te ontspannen met onder andere een vlot. Ondertussen keken de toegestroomde volwassenen hun ogen uit naar onder andere het net gerenoveerde Heidepark.

Nieuwsgierig geworden? De Reddingsbrigade Raalte traint elke vrijdagavond in Zwembad Tijenraan te Raalte. Kom eens meezwemmen in een van onze groepen! Kijk voor meer informatie eens op onze website. staging2.reddingsbrigaderaalte.nl Wij zien jullie graag aan het bad verschijnen!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.