raalte verliest in slotfase van bornerbroek

Raalte heeft in eigen huis met 1-3 verloren van Bornerbroek. De laatste twee doelpunten van de bezoekers vielen in de laatste tien minuten. Door deze nederlaag blijft Raalte voorlopig middenmoter in de Vijfde Klasse A.

“De eerste twintig minuten waren voor Bornerbroek”, vond Raalte-trainer Jan Plagman. “Ze speelden iets anders dan we hadden verwacht en we hadden moeite om daar controle over te krijgen.” Toch wisten de bezoekers het veldoverwicht niet om te zetten in doelpunten. Verderop in de eerste helft kreeg Raalte goede kansen om de score te openen, maar Nick van Tolij en Jurry Tibben hadden het vizier niet op scherp staan.

Vlak na rust viel de eerste treffer van de middag, nadat Raalte een overtreding maakte op de rand van het strafschopgebied. Scheidsrechter Harmens vond dat het binnen de beruchte lijnen gebeurde en legde de bal op de stip: 1-1. Later had de leidsman aan de andere kant ook een penalty kunnen geven, maar hij liet doorspelen toen een voorzet op de handen van een Bornerbroek-verdediger kwam.

Lange tijd stevende de wedstrijd af op een gelijkspel, maar in de 82e minuut kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong. Raalte-goalie Emiel Tiggelhoven redde in eerste instantie goed op een kopbal, maar was kansloos op de rebound. Na deze goal nam Raalte risico’s en kwam Bornerbroek er nog een keer gevaarlijk uit. In de extra tijd kende de scheidsrechter opnieuw een strafschop toe aan de bezoekers, waardoor de eindstand werd bepaald op 1-3.

Plagman: “Over de hele wedstrijd gezien vond ik het geen terechte uitslag. Er had voor ons meer in gezeten. Maar voetballend was het van ons ook niet goed genoeg, een aantal spelers kwam de gemaakte afspraken vandaag niet na.” Door deze nederlaag zakt Raalte naar de zesde plaats in de Vijfde Klasse A. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij SDOL.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.