pvda wil faire kans voor zwembad de welters

De fractie van de PvdA wil dat het zwembad De Welters in Wijhe een faire kans krijgt om op eigen benen te staan. Toekomstgericht denken is belangrijker dan een pure fixatie op de centen, zo stelde de fractie deze week tijdens de raadsvergadering.

De PvdA is het in principe eens met het voorstel van het college van B. en W. om het beheer en de exploitatie met ingang van 2016 over te dragen aan een lokale beheerssituatie. In dit voorstel blijven de kapitaalslasten en het groot onderhoud voor rekening van de gemeente Olst-Wijhe komen (75.000 euro per jaar).

De nieuw op te richten lokale beheersstichting kan rekenen op een jaarlijkse bijdrage in de exploitatie van 39.000 euro. In totaal wordt hiermee jaarlijks 161.000 euro bespaard.

De PvdA is het, zoals geschreven, eens met de hoofdlijn van het voorstel. De partij vindt echter wel dat er nog veel valt uit te zoeken. Zo kampt het zwembad met een slecht functionerende energievoorziening, bestaat er onduidelijkheid over het schoolzwemmen en zijn er nog een aantal financiële rafelrandjes. Daarbij heeft de fractie wat twijfels over de haalbaarheid van de inzet van vrijwilligers. Ook op dat vlak is er nog flink wat uit te zoeken.

De PvdA wil dat een en ander voor de begrotingsvergadering (medio november) is uitgezocht. Dan wordt een definitief besluit genomen over de toekomst van het zwembad genomen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.