punten voor de hekmannen in lemele

In ronde 26 van de pitch & putt competitie in Lemele gingen de tien punten voor het strokeplay klassement naar Jan Hekman uit Ommen, en de tien punten in het stableford klassement waren voor Dinie Hekman. Jan speelde een ronde par (54) en Dinie speelde met haar ronde van 65 slagen 39 stableford bij elkaar. De golfers stuurden ons een verslag.

‘Hans Strijkveen en Erwin Scholten speelden een ronde van 55 slagen over de achttien holes. Jos Harmsen (57) en Henri Duerink en Jan Willem van den Berg hadden 59 slagen nodig deze ronde. Wim van de Linde en Dinand Scholten kwamen met een ronde van 60 slagen binnen. Ook Diny Fransen (62) en Gerrit Tempert (63) kregen punten voor het strokeplayklassement. Voor het stablefordklassement kregen Wim van de Linde en Jan Hekman uit Ommen voor hun ronde 38 stableford, met Dinie Hekman waren het deze drie spelers die hun handicap deze week naar beneden speelden.

Dinie staat nu op een HCP van 11.7, Wim op 6.9 en Jan op 1.3. Vijf en dertig stableford punten speelden Hans Strijkveen, Dinand Scholten, Diny Fransen en Wim Harkema bij elkaar. Erwin Scholten, Henri Duerink en Gerrit Tempert scoorden 34 stableford en kregen ook punten voor het tussen klassement. De beste twintig uitslagen tellen mee voor de eind uitslag zowel in het strokeplay als ook in het stableford klassement, per wedstrijd zijn er maximaal 10 punten te verdienen in beide klassementen.

De kampioen strokeplay is met nog twee ronden te gaan niet meer te achterhalen, Hans Strijkveen heeft 187 punten al bij elkaar gespeeld en is dus zeker van de eerste plaats. Jan Willem van den Berg en Jan Hekman uit Ommen staan op respectievelijk 157 en 156 punten en vechten dus nog wie uiteindelijk twee of drie wordt. Nummer vier is op dit moment Henri Duerink met 122 punten en hij kan Jan Willem en Jan niet meer achterhalen. In het stableford klassement is Hans Strijkveen ook de kampioen met 148 punten, ook Tony Reimink met 121 punten is zeker van zijn tweede plaats.

Om de derde plaats zijn zeker nog vijf kandidaten. Namelijk Jan Willem van den Berg met 98 punten, Henri Duerink en Ties Straatman met 97, Wim van de Linde met 96 en Jan Hekman uit Ommen met 95 punten. Ook Wim Harkema met 78 punten heeft theoretisch nog kans op de derde plaats. Al met al nog een paar spannende wedstrijden te gaan. The Nearest to the pin was deze avond op hole 15 achter de vijver gelegd, Wim Harkema wist de bal op 30 cm van de vlag te leggen en won dus de neary. Voor de volledige uitslagen zie staging2.nppb.nl baan Lemele.

Meer foto's