plagman wil kampioen worden met raalte

SV Raalte werd vorig seizoen derde in de vijfde klasse I en pakte in de afgelopen drie seizoenen, twee keer een periodetitel. Voor het komende seizoen wil trainer Jan Plagman niets minder dan kampioen worden. Dat moet dan gebeuren in de vijfde klasse A, waarin veel onbekende ploegen zitten voor de Raaltenaren.

Door Maurice Kuipers

“Dit wordt mijn derde seizoen in Raalte en ik heb twee keer een periodetitel gewonnen. Die periodetitels ben ik nu wel een beetje beu, dat heb ik de jongens ook verteld. Ik wil nu kampioen worden”, laat de trainer ambitieus weten.

Hoewel Plagman zegt dat hij kampioen wil worden plaatst hij ook een kleine kanttekening. “Ik zeg wel dat we kampioen willen worden, maar dat zegt iedereen natuurlijk. We gaan zeker voor het kampioenschap, maar proberen wel in eerste instantie de eerste periode binnen te slepen. Wanneer je die binnen hebt ga je waarschijnlijk wat makkelijker voetballen.”

De selectie van Plagman kent niet heel erg grote wijzigingen. Twee spelers hebben afscheid genomen van het eerste en een andere speler zit voor zijn studie in Engeland. Daar staat tegenover dat er twee jongens vanuit de A1 zijn overgekomen en een speler van Rohda Raalte naar de ploeg van Plagman komt. Qua ervaring heeft de ploeg simpelweg iets ingeleverd, voor de rest is de selectie gelijkwaardig te noemen.

Onbekenden

De competitie kent voor Plagman en zijn selectie dit seizoen wat onbekende ploegen. “We zitten bij La Premiere en Zenderen Vooruit in bijvoorbeeld, die ploegen zeggen me niets. Wel weet ik dat wij in de voorbereiding van Go Ahead verloren met 3-0, waar we vorig seizoen nog met 10-0 van wonnen. Ik zag dat La Premiere met 5-1 van Go Ahead won, als je die cijfers dan bij elkaar optelt ga je hard onderuit tegen de Almelose club. Maar zo werkt het natuurlijk niet, je weet het nooit”, vertelt Plagman hoopvol.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.