pijnlijke nederlaag jong oranje in deventer

Jong Oranje heeft donderdagavond in de Adelaarshorst haar eerste verlies in de EK-kwalificatiereeks geleden. Jong Georgië was in Deventer met 0-1 te sterk. Het was een pijnlijke nederlaag aangezien Oranje in Georgië nog met 0-6 had gewonnen.

Oranje kreeg in de eerste helft een aantal kansen om op voorsprong te komen. Zo kon een mooi schot van Marco van Ginkel nog net gekeerd worden door de Georgische keeper en was Kyle Ebicilio dichtbij de 1-0 met een goed schot. Vlak voor de pauze was Boëtius met een knal en een kopbal nog twee keer kansrijk, maar bij het rustsignaal stond het nog steeds 0-0.

In de tweede helft kreeg ook Georgië kansjes. Na een miscommunicatie tussen Van der Hoorn, Rekik en keeper Hahn ontstond een gevaarlijke situatie. Maar ook de bezoekers schoten nog niet met scherp. Vervolgens belandde een kopbal nog op de lat van het Nederlandse doel.

Castaignos was de enige Nederlander die het net wist te vinden, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later was het Georgië dat op voorsprong kwam. Nadat een vrije trap van de bezoekers in de 70ste minuut nog belandde op de paal, was het in de nastoot via Jambul Jigauri alsnog raak.

In de resterende twintig minuten reguliere speeltijd en de vijf minuten extra tijd wist Jong Oranje de achterstand niet meer om te buigen. Het eerste verlies in de EK-kwalificatiereeks was daardoor een feit voor de ploeg van bondscoach Adrie Koster, die Eagles-doelman Mickey van der Hart het hele duel op de bank hield. PEC-Zwolle speler Mustafa Saymak ontbrak bij de wedstrijdselectie door een blessure.

Jong Oranje blijft door het verlies steken op zestien punten uit zeven wedstrijden in de poule. Jong Slowakije kan vanavond op gelijke hoogte komen door vanavond te winnen van Jong Schotland. Oranje speelt maandag de laatste poulewedstrijd tegen Slowakije. Deze pot kan dus beslissend zijn voor de groepswinst, die weer recht geeft op een plek in de play-offs voor het EK in Tsjechië in 2015. Ook de vier beste nummers twee plaatsen zich hiervoor.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.