pec zwolle wint moeizaam van fc oss

PEC Zwolle heeft woensdagavond een moeizame overwinning geboekt in de KNVB-Beker. In eigen huis werd FC Oss met 3-2 verslagen. Drost en Necid zorgden voor de doelpunten aan Zwolse zijde. Namens FC Oss vonden Van den Herik en Bakx het net.

De eerste helft waren beide teams gelijkwaardig aan elkaar. Zwolle kreeg enkele grote kansen, maar Rienstra, Nijland en vooral Necid kregen de bal niet langs doelman Koopmans. In de 33e minuut was het eindelijk raak. Drost bracht PEC Zwolle op voorsprong. Lang kon de ploeg van trainer Ron Jans daar niet van genieten. Vijf minuten voor rust werd het 1-1 dankzij een doelpunt van Van den Herik.

De tweede helft begonnen beide teams afwachtend. In d 72e minuut kwam PEC voor de tweede keer deze wedstrijd op voorsprong. Ditmaal wist Tomas Necid wel het net te vinden. PEC Zwolle leek vervolgens de wedstrijd te beslissen. Nog geen twee minuten na de 2-1, scoorde Jesper Drost de 3-1. Maar het werd toch nog even spannend in Zwolle. Een minuut na het doelpunt van Drost wist Istvan Bakx de spanning terug te brengen met de 3-2. FC Oss kreeg vervolgens nog een goede kans op de 3-3, maar PEC kon de minieme voorsprong behouden.

Door de winst plaatst PEC zich voor de derde ronde van de KNVB Beker. Donderdagavond is de loting.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.